Agenda

<<  November 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Nieuws
FC de Westhoek van de toekomst
Geschreven door Bestuur   
vrijdag 10 november 2017 17:19

Het FC de Westhoek van de toekomst
Hoe staan we er voor
Afgelopen week heeft het college een besluit genomen over een nieuwe beoogde accommodatie voor FC de Westhoek. Dit is een mooie nieuwe stap op weg naar een FC de Westhoek waarin ZSC62, SV DFS en SV Renesse samen zullen gaan.
Het terrein ligt langs de recreatieverdeelweg naast bedrijventerrein “Duinzoom” in Renesse aan de  Kooijmansweg.

Net als de verenigingen is het college van mening dat vanwege de vergrijzing en de krimp van de bevolking samenwerking in de westhoek van verenigingen het enige antwoord is om de sport in de westhoek een kans op overleven te bieden.
Met ons ziet het college grote voordelen, zowel inhoudelijk als financieel, in het bundelen van voorzieningen zoals sportvelden en een sporthal. Ook kijken zij serieus naar de mogelijkheden om een streekschool op termijn in het plan te passen. Er zijn veelvuldig contacten tussen gemeente, FC de Westhoek en de Stichting Renesse om in goed overleg een prachtige accommodatie te realiseren.
In de loop van volgend jaar moet ook de gemeenteraad zijn goedkeuring nog aan het plan geven en een bestemmingsplanprocedure starten. De gemeenteraadsverkiezingen hebben nu eenmaal een vertragend effect hebben op belangrijke besluiten. De voortekenen zijn echter goed. In veel verkiezingsprogramma’s is een nieuwe accommodatie in de Westhoek opgenomen en ook tijdens de begrotingsbehandeling is hierop door enkele partijen gezinspeeld. Voor ongeduldige mensen zoals wij, duurt het natuurlijk allemaal veel te lang. Ondertussen gaan de werkgroep van Fc de Westhoek en de werkgroep van de gemeente wel samen verder om het rapport verder uit te werken zodat de gemeenteraad het, als ze daar aan toe zijn, direct kan oppakken.
Als je geïnteresseerd bent in het rapport kun je dat binnenkort op de site van de gemeente bekijken. We doen ons best om het ook zo snel mogelijk op onze site (www.fcdewesthoek.nl ) te plaatsen.
Wij komen snel met nadere berichten.

Ton Croné
Voorzitter stichting fc de Westhoek

 

Laatst aangepast op vrijdag 10 november 2017 17:21
 
ZSC 3 Boekt degelijke overwinning
Geschreven door Jeroen Botty   
zondag 05 november 2017 21:45

 

ZSC 3 Boekt degelijke overwinning

Aangezien uw verslaggever de afgelopen maanden zowel erg druk was maar ook nog eens een poosje met vakantie, is het even stil geweest rondom het driede. Vanaf heden tracht ik weer wekelijks wat tijd vrij te maken om een stukje proza te schrijven aangaande de handel en wandel van zsc 3.

Deze ochtend lees ik dat zsc 3 inmiddels 6 potjes achter de rug heeft, er werden er evenveel gewonnen als verloren en ook evenzoveel gelijk gespeeld. De opmerkende lezer zal concluderen dat drie dus 8 punten heeft verzameld en daarmee een plekje in de middenmoot heeft opgeëist. Boven de ranglijst prijken achtereenvolgens WIK en Brouwershaven. Jawel u leest het goed, deze twee verenigingen , die toch op sterven na dood leken als het ging om seniorenvoetbal, voeren de ranglijst aan, in het afvoerputje van het amateurvoetbal weliswaar maar toch.. Het waren ook deze twee ploegen die zsc 3 de volle drie punten wisten af te snoepen, al had dat tegen wik niet nodig geweest.

Zo beleeft zsc 3 een betere start dan vorig seizoen, waar we rond deze tijd ergens onderin bungelden maar uiteindelijk toch ook in het linkerrijtje wisten te eindigen. Er zit dus voor drie nog meer in het vat, mits de enigszins gedateerde selectie natuurlijk fit en compleet blijft. Uw verslaggever doet daar in ieder geval niet aan mee en speelde tot op heden nog maar 1 wedstrijd, hij is echter op de weg terug en kon gisteren in ieder geval aantreden als scheidsrechter van dienst. Onderstaand dus de wedstrijd door de ogen van de scheids….

We schrijven 13.30u, ik beloof iedereen dat het droog zal zijn tijdens de wedstrijd, ik vertrouw immers blind op buienradar. Helaas dus…. Op het wedstrijd formulier prijken vandaag maar liefst 16 namen, niet dat drie nou zoveel poppetjes heeft, echter door de afgelasting van twee wegens te weinig spelers, kwam er versterking vanuit zsc 2. Nou ja , versterking, laten we het opvulling noemen.

Als de wedstrijd aanvangt miezert het nog steeds, niet heel erg, maar voldoende om zeiknat van te worden. Het begin is enigszins aftasten, maar al snel blijkt de defensie van Kortgene, de tegenstander van vandaag, niet zo goed kan omgaan met enige druk naar voren van zsc kant. Ballen worden door de verdedigers eenvoudig ingeleverd en zo is zsc 3 de bovenliggende ploeg. Drie creëert ook kansen maar weet ze in beginfase niet te verzilveren. Zo spat een mooi schot van Laurens uiteen op de lat en weet Arjan Brouwer na een prachtige aanval en mooie solo de bal van 2 meter voor de keeper niet binnen te krijgen, later vertelde hij dat zo’n prachtige aanval alleen maar bekroond kon worden met een panenka, jammer voor Arjan dat de keeper op zijn plek bleef staan en de beoogde panenka niet meer was dan een rollertje recht tegen de keeper.

Zsc voetbalde bij vlagen alleraaardigst en het was dan ook een kwestie van tijd voordat de voorsprong genoteerd kon worden. De eerste helft vertrok zich erg sportief en er was dan ook geen vuiltje aan de lucht. Zeker toen Nelis halverwege de eerste helft dan eindelijk de score opende en niet lang daarna uitbreidde tot een 2-0 voorsprong. Koos had toen wel genoeg gezien op de rechtsback en besloot weer zijn gebruikelijke ding te doen, op naar voren en op zoek naar een treffer. Hij zette zelf de aanval op met Niels, kreeg hem weer terug maar produceerde een afzwaaier. Niet veel later exact dezelfde aanvalsopbouw, dit keer koos koos voor een lage voorzet die schromelijk gemist werd door John. De eerste helft liep tegen het einde en zsc 3 produceerde nog een paar missers, Kortgene wist er eigenlijk vrijwel niets tegenover te stellen.

In de rust was het dan eindelijk droog en dat zou het de rest van de wedstrijd ook blijven.

Er werden wat wissels toegepast en zo ging zsc 3 op jacht naar meer, de overtuiging was er dat er vandaag toch zeker nog 3 of 4 in moesten. Ook in de tweede helft een beter ZSC, Kortgene kroop slechts enkele malen uit zijn schulp en wist eigenlijk alleen gevaar te stichten bij dode spelmomenten en bij het uitverdedigen van Arjen Punt. Sjaak had zich echter voorgenomen om zijn doel schoon te houden en hield voorlopig woord. Drie wist ook de tweede helft een veldoverwicht om te zetten in kansen, al waren dat er mijns inziens te weinig, vooral omdat de voorzetten van de zijkant en de eindpass vaak onzorgvuldig waren. Toch wist drie er nog twee te maken, bij een scrimmage voor het doel na een corner viel de bal voor het maatje 54 van Barry en die wist daar wel raad mee. De mooiste van de middag kwam op naam van John, heel de middag niks goeds gedaan, een lage voorzet op de zestien wist hij in de lange kruising te werken en zo was het 4-0. Gelukkig gaf ook de kleinste dorreman toe dat hij de bal met zijn scheenbeschermer raakte en het eigenlijk wel een beetje geluk was. 4-0 , de wedstrijd was gespeeld. Toch wist Kortgene uit een spaarzame uitval nog te scoren en maakte de eretreffer. Daar waar de spelers van Kortgene net daarvoor nog smeekten om het eindsignaal was er nu ineens bij sommigen de overtuiging dat het allemaal nog mogelijk was. De duels werden harder en de tackles lelijker, drie incasseerde wat schoppen maar bleef overeind. Om kwart voor 4 vond uw arbiter het welletjes en blies voor de laatste keer om de derde helft in te luiden. Ook die werd glansrijk gewonnen door de mannen van drie, maar dat is geen nieuws.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Colijn op het programma, als drie deze weet te winnen kan het weer verder omhoog kijken en kruipt het langzaam richting de bovenste regionen.

Opstelling :

Sjaak “voor mij” Habiboellah, Werner “ik kop hem toch maar weg, voor de zekerheid hé” Klaassen, Laurens “jammer dat John er was “ Schampers(45e Niek “de aanrander “ van Damme), Remco Wandel (45e Arjen”de regisseur” Punt) , Koos, Us “ik zet mezelf wel op een mooi plekje “(45e Jos “eigenlijk kon ik niet voetballen maar dat is zonde van de tape” Kristallijn) , Barry Dorreman, Arjen Brouwer (45e Edje “the voice “ Hof), Edgar de onzichtbare (45e Erik “voorzetten is niet mijn specialiteit “ de Vrieze), Nelis en John “de klager “ Dorreman.

 

Laatst aangepast op zondag 05 november 2017 21:48
 
Afgelast
donderdag 24 augustus 2017 18:35

De oefenwedstrijd ZSC'62 2 - MZC'11 3 van a.s. vrijdag gaat niet door!

 
Fusienieuws
Geschreven door Nieuwsbode   
vrijdag 14 juli 2017 07:45

Het is een tijdje stil geweest rondom de voortgang van de fusie van de verenigingen in FC de Westhoek. Toch is er al heel veel gebeurd.

De nadruk heeft de afgelopen periode gelegen op het realiseren van een accommodatie.

Met het college van Burgemeester en wethouders en met de afzonderlijke politieke partijen zijn er gesprekken geweest over de toekomstige accommodatie en onze ideeën daarover. Het rapport van de accommodatiecommissie was hiervoor de basis. De gesprekken dienden ervoor om de politiek op de hoogte te stellen en om steun te verkrijgen voor ons plan. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad hierover natuurlijk het laatste woord. Onze plannen zijn enthousiast ontvangen. De brede insteek (een complex met niet alleen voetbal, maar mogelijk ook met een sporthal en wellicht een regioschool) kan op steun van de ‘politiek’ rekenen en we hebben goede hoop dat de accommodatie van FC de Westhoek in menig verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van 2018 wordt opgenomen.

Ondertussen heeft de gemeente ambtelijk ook veel werk verzet. Ons rapport over de accommodatie is vertaald naar een locatiestudie. Hierin zijn de bestaande locaties afgezet tegen enkele nieuwe locaties, met elkaar vergeleken en doorgerekend. De ambtelijke werkgroep heeft met de accommodatiecommissie de studie besproken, toegelicht en bediscussieerd. Voorzien van onze opmerkingen zal de studie op korte termijn in het college worden gepresenteerd. Bij goedkeuring door het college van Burgemeester en Wethouders kan de studie openbaar worden.

Omdat het college er nog over moet praten heft de studie nog geen formele status en mogen we er op dit moment inhoudelijk nog niets over zeggen, maar de accommodatiecommissie is onder de indruk van de zorgvuldigheid en compleetheid van het stuk. Bij instemming van het college brengt het stuk ons veel dichter bij een beoogde accommodatie. Wij hebben er vertrouwen in!

Na de vakantieperiode gaan we een aantal deelterreinen verder uitwerken. Denk hierbij aan de financiën, het sponsorbeleid, opzetten van de onmisbare statuten en reglementen, een communicatieplan etc. Voor de verschillende onderdelen worden werkgroepjes gemaakt die aan de uitwerking gaan werken. Hierbij kunnen we alle deskundigheid gebruiken die binnen de verenigingen aanwezig is. Je hoort van ons!

 
Opknappen terrein
Geschreven door Vrijwillegers   
dinsdag 13 juni 2017 14:40

Het seizoen is weer ten einde en is een succesvol jaar geweest voor het vlaggenschip van ZSC62.
Nu is het tijd om ons ZSC terrein klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Dat houdt in dat er nog wat huishoudelijke taken gedaan moeten worden. Zoals kozijnen schuren, bankjes schuren, alles aflakken. De serre moet schoongemaakt worden en er moet een stukje gestraat worden. Hierbij een oproep aan allen die ZSC een warm hart toedragen zichzelf te melden bij Barry Dorreman op telefoonnummer 06-22394567.De planning is om te beginnen op maandag 3 juli. Dus schroom niet om jezelf op te geven want vele handen maken licht werk.

 

Laatst aangepast op dinsdag 13 juni 2017 14:43
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 31