Agenda

<<  Januari 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Verslagen
Hoop
Geschreven door V. Lacher   
zaterdag 18 april 2015 19:30

Echt weer zo’n woord waar je alle kanten mee op kan, behalve de goede. Voor mensen die niet opgegroeid zijn met de Nederlandse taal is “hoop” soms echt niet te begrijpen.

Kijk maar eens naar het volgende en het volgende en het volgende.

Als je zegt: “Ik moet nog een hoop doen”. Kun je ook zeggen ik moet nog een berg doen of ik moet nog veel doen. Maar van deze drie kun je “veel” dan weer niet gebruiken als je het allemaal op één hoop of één berg gooit.

 
Serieus
Geschreven door V. Lacher   
zaterdag 11 april 2015 18:13

Dat is en blijft ook voorlopig wel een dilemma. Er zijn lezers die de stukjes serieuzer zouden willen zien. Daar tegenover zijn er ook die ze nog cynischer, grappiger of met een nog vettere knipoog zouden willen zien. Onder de spelers zijn er zeker die het wel wat serieuzer zouden willen zien. Dit is dan wel omdat ze dan zelf vinden dat ze redelijk tot goed hebben gespeeld. En dat is dan weer voordat ze in de beruchte spiegel hebben gekeken. Als ze dan minder tot slecht hebben gespeeld hoeft aandacht zeker niet. En dan mag het zeker niet cynisch of grappig.

Zelf blijf ik toch maar gaan voor het proza met een dikke vette knipoog. Want laten we wel zijn? Nemen we voetbal op dit niveau, en überhaupt, niet ietsiepietse te serieus? Als je alleen al kijkt naar de tijd die er in gestoken wordt stelt het zeker niet zo bar veel voor. Een gemiddelde speler van een 1ste elftal steekt ongeveer en dan vooral plusminus, fysiek en ook lijfelijk, 8 uur per week in deze meest populaire hobby. Dat is op jaarbasis dus 352uur, uitgaande van 44 weken. Dat lijkt nu al niet veel, maar als je het naar procenten omzet, oftewel procentueel, dan is het helemaal peanuts. Op weekbasis is het dan 4,7% en op jaarbasis is het dan maar 4%.

Nemen we het leuke voetbal spelletje, bedoelt voor de broodnodige ontspanning, niet iets te serieus?

Laatst aangepast op zaterdag 11 april 2015 18:41
 
TWEE IN LAATSTE MINUUT VERDIEND NAAST SSV!!
Geschreven door Erik de Vrieze   
vrijdag 10 april 2015 12:32

Op een prachtige donderdagavond druppelde langzaam maar zeker een bonte verzameling voetballers bijeen op het sportpark van ZSC’62. Kees was er toch weer in geslaagd veertien man te laten samenkomen voor een wedstrijd die in eerste instantie Tweede Paasdag ingehaald moest worden. Maar toen kon SSV’65 niet. Nou, dat hebben ze geweten. Een donderdagavond in Scharendijke. Het kan er spoken. In de laatste minuut een dikverdiend gelijkspel: 2-2.

Laatst aangepast op vrijdag 10 april 2015 18:28
 
ZSC 3 kampioen op tweede paasdag
Geschreven door bestuur   
donderdag 09 april 2015 20:43

Namens het bestuur willen we nogmaals ons derde elftal feliciteren met het behaalde kampioenschap.  Tweede paasdag 6 april 2015 werd door een 4-0 overwinning op Brouwershaven 2 het lang verwachte kampioenschap binnengehaald door het jeugdige derde elftal. Met de indrukwekkende cijfers van 17 gespeeld en 51 punten (zonder puntverlies) en een doelsaldo van 119 voor en 21 tegen zijn ze kampioen geworden in de reserve 5e klas. Het team werd ook dit jaar weer gecoacht door Johan van Kuijk met als assistent de heer Bol. De trainingen werden verzorgd door Kees ‘Happel’ van Dijk. Sponsoren van deze sterren zijn Hotel Bom uit Burgh-Haamstede en eetcafé Surf-inn uit Scharendijke. Hieronder zijn enkele foto’s weergegeven en via de link zijn nog veelmeer foto’s te bekijken http://www.mijnalbum.nl/Album=TNPAQRQM.

Van het feest na afloop dat naar verluidt tot in de kleine uurtjes doorging zijn helaas geen foto’s beschikbaar of niet voor publicatie geschikt.

 

Laatst aangepast op donderdag 09 april 2015 20:45
 
Kop(pen)
Geschreven door V. Lacher   
zaterdag 04 april 2015 19:21

Best wel een leuke bezigheid! Dat verzinnen van een kop oftewel een titel. Begint eigenlijk al na het afsluiten van de voorgaande match en bijbehorend stukje. En natuurlijk niet om mezelf op de borst te slaan, maar iemand moet het wel doen. Lijkt me namelijk helemaal niet zo leuk als je stukjes zogenaamd “leent”. Zo kun je altijd wel pronken met hoe goed het wel niet gaat en krijg je je site ook wel aardig gevuld. Ik ben natuurlijk niet diegene die hierover mag oordelen maar ik mag er gelukkig wel iets van vinden, want we leven in een vrij land. Zo mag ook iedereen iets vinden van mijn stukjes, maar tegenhouden wat ik schrijf is natuurlijk een ander verhaal. Maar goed, weer genoeg azijn gezeken.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 61