Agenda

<<  Januari 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Zsc 3 zet zegereeks niet voort
Geschreven door Jeroen   
zondag 10 december 2017 21:42

Na de benauwde zege van vorige week tegen apollo was het vandaag weer zover, matchday ! Wederom trad drie aan zonder zijn topscorer, maar kon het vandaag rekenen op de steun van zowel Don als Edgar. Heel de week was het, gezien de weersverwachting, enigszins afwachten of ook deze december wedstrijd door zou gaan. Het veld lag er eigenlijk prima bij en zo kon deze subtopper doorgaan. Tot vandaag had Wolfaartsdijk op eentje na, al zijn potjes gewonnen met ruime cijfers. Zo waren ze, tot vanmiddag, gedeeld koploper samen met brouw. Kortom, dit zou geen eenvoudig potje worden, temeer omdat wolphaartsdijk 2 vandaag ook nog eens een vrije dag had. Zo arriveerden de oranjehemden met een overcomplete selectie op ons sportpark. Thee of koffie was er voor de tegenstander niet bij, gelijk omkleden en een warming up die er toe deed. Menig zsc 3 speler zou na zo’n warming up spontaan om een wissel vragen.

Op 1 of andere manier was de sfeer voorafgaand aan deze pot anders, de gebruikelijke joligheid en grappen bleven vandaag uit, het was relatief stil in de kleedkamer. Op zich wel een beetje jammer want dat laatste kwartier voor aanvang geeft mij vaak stof tot schrijven. Johan had vandaag de opstelling wat aangepast, ik moest gelijk terug denken aan de kerstboom van kees, al was deze kerstboom halverwege afgezaagd. Drie moest het deze wedstrijd gaan doen in een 5-4-1 opstelling, voorin moest er vertrouwd worden op de snelheid van Luc. Verder beschikte drie over een selectie van 15 man, echter van de vier wissels was er maar eentje die echt fit was, dat zou toch niet nodig moeten zijn als je tweede elftal vrij is.

Zo begon de geknakte kerstboom aan helft nummer 1 en was het in de beginfase even aftasten hoe nu precies de krachtsverhoudingen lagen en begon drie wel erg voorzichtig. Al snel trokken we ons terug op eigen helft en lieten we de tegenstander komen. Die vijf man achterin werkte voor geen meter en zo werd al snel in het veld de boel omgezet naar onze gebruikelijke 4-4-2. Persoonlijk was ik helemaal niet zo onder de indruk van wolphaartsdijk, zo’n geweldige ploeg vond ik het nou ook weer niet, zsc was vooral erg slordig in de passing, eenvoudige ballen werden elke keer ingeleverd en zo kom je niet aan voetballen toe. Maar hoe dan ook was het toch de tegenstander die de dienst uitmaakte en drie vast zette op de eigen helft. Zoals de echte kenner weet, als je je zo ver terug trekt, dan kun je wachten op kansen en tegendoelpunten. Dat gebeurde dan ook, uw verslaggever treuzelde te lang om de zoveelste in eigen strafschopgebied herwonnen bal blind weg te trappen en zo kreeg de spits van wdijk de kans om de bal hard achter sjaak in het doel te schieten. Daarmee was wdijk natuurlijk nog niet tevreden, er moesten er meer in om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Vooralsnog leek dat ook geen probleem omdat drie zich aan alle kanten als makke schaapjes voorbij liet lopen. Het kon dan ook niet lang duren of het volgende doelpunt zo vallen, en zo geschiedde… Wdijk bleef veruit de betere ploeg, had je dan als verdediger of middenvelder de bal, dan was het ver zoeken om een rood wit shirt in de buurt te ontwaren, het gevolg was dan weer balverlies en daar kwamen ze weer. Ik kan me die eerste helft 1 kans herinneren voor zsc , eentje voor Don die er zowaar prima ingekund had. Had dat gebeurt dan was dat zwaar onterecht geweest, maar was het gebeurt dan had zsc zowaar nog een prima uitgangspositie voor het tweede bedrijf gehad ook. Wdijk stelde er iets meer tegenover, een handvol opgelegde kansen werden gemist en zelfs op slag van rust lukte het de spits, na een ongelijk sprintduelletje met werner, niet om de sterk keepende shakil te verschalken.

Zo gingen we rusten met een 0-2 achterstand en merkte werner terecht op dat we daar zeker niet over mochten klagen. Vooraf waren er wat grote mondjes die zeiden dat we ook wdijk wel even zouden pakken, deze heb ik in de rust gemist… Het was wederom relatief stil, gewisseld werd er ook niet, waarom zouden we…..

Hoe het kwam weet ik tot op heden nog steeds niet, maar het makke lammetje van voor rust veranderde na rust plotsklaps in een grote boze wolf. Zsc vocht al zijn duels uit op het scherpst van de snede, soms zelfs over het randje, en wdijk kon daar niet mee omgaan. De zorgvuldige opbouw van de oranjehemden leek ineens nergens meer op, ballen werden eenvoudig ingeleverd en zo voetbalde Zsc ineens op de helft van de tegenstander en was het de bovenliggende partij. Drie kreeg ook kansen en het was wachten op de aansluitingstreffer, die kwam er dan ook , Barry gleed een voorzet prima binnen , zo werd het 1-2. Drie rook nu bloed en deed er nog een schepje bovenop, met name koos spreidde vandaag een enorm enthousiasme ten toon en heerste in die fase samen met barry op het middenveld. De 2-2 kon in die fase niet uitblijven en die kwam er dan ook, was getekend don van Vliet. Ineens was er ook naast de zsc 3 drug-out enige vorm van activiteit waar te nemen. Op driekwart wedstrijd was dat nou niet echt het scenario waar wdijk op zat te wachten, zo kwam er aan de kant van de tegenstander een 4 dubbele wissel. Inmiddels waren er aan scharendijkse kant wat accu’s redelijk leeg en zo werd drie veroordeeld tot het verdedigen van dit punt, waar men vooral in Brouwershaven erg blij om zou zijn. Wdijk weer de bovenliggende partij en drie verdedigde zich met hand en tand tegen de opnieuw opdoemende achterstand. Wdijk kreeg wederom een klein handjevol kansen om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar sjaak hield knap stand vandaag. Het is vervelend voor zijn echtgenote maar voortaan gaat hun zaterdag ochtend ritueel er anders uitzien ! Nu was het niet zo dat het aan rood witte kant alleen maar verdedigen was, ook wij kregen in die eindfase nog drie levensgrote kansen om de wedstrijd alsnog te winnen, echter faalden zowel Koos als Edgar en Don alleen voor de keeper. Zo eindigde deze aantrekkelijke pot in 2-2 die voor zsc voelde als een overwinning, voor de tegenstander echter niet.

Zo werd er vandaag niet verloren, maar stopt wel de zegereeks van drie, Er rest nog 1 potje voor de winterstop, volgende week tegen SSV uit, ook daar verwacht ik geen makkelijk potje. Aansluitend wordt er gechineest bij Werner en mogen de zwembroeken mee voor een duik in het bubbelbad.

Na afloop viel mij de geordende wijze op waarop de tegenstander de weg blokkeerde met hun tassen. Zo zie je maar weer dat een beetje inzet en werklust een hoop “ professionaliteit “ goed kan maken. Na afloop was er dit keer letterlijk geen kip te bekennen in de kleedkamer, niet gebakken, noch gebraden of gefrituurd. Werner was na afloop ineens wel snel en de gele rakkers smaakten weer prima.

Zoals gezegd volgende week de laatste pot voor de, meer dan welkome, winterstop. Na die wedstrijd weet drie op welke plek het de tweede helft van het seizoen mag starten.

 

De line-up van deze middag :

 

Sjaak, Werner, Niek (25e Don), Arjan B, Jeroen, Barry, Koos, Us (35e Tim), Edgar, Luc (75e John) en Remco (70e Arjan P.)

 

Add comment


Security code
Refresh