Agenda

<<  December 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Drie verslaat ook apollo
Geschreven door Jeroen Botty   
dinsdag 05 december 2017 10:49

Al vroeg op deze mistige zaterdag ontwaakte ik, als eerste keek ik naar buiten, ik ging er enigszins vanuit dat er vandaag niet gevoetbald zou worden.  Tot mijn verbazing werd er bij asv Brouwershaven gewoon gevoetbald en zo toog ik in de vrieskou richting veld om samen met mijn zoon te zien hoe brouw jo13 Kloetinge versloeg met 7-1.
De eerste overwinning van de dag was binnen, wat mij betreft kwam er vandaag echter nog eentje bij. Ook de pot tegen Apollo ging vandaag door en zo reisde ik via de krottenwijken van zierikzee richting ’s Gravenpolder. Het tafereel dat ik daar aantrof paste prachtig bij het niveau waar zsc 3 wekelijks zijn wedstrijden afwerkt, de kelderklasse.


Het was koud, het veld zompig en hobbelig, de motivatie droop er niet vanaf vandaag. Drie arriveerde in plukjes vandaag, maar toen uiteindelijk eenieder gearriveerd was telde de selectie van vandaag 14 man, mede mogelijk gemaakt door zsc 2, want zonder de hulp van 2 hadden we vandaag wederom niet kunnen spelen. Dat het qua spelers opkomst weer armoe troef is bij zsc wordt wekelijks enigszins verdoezeld omdat met name 2 weinig wedstrijden speelt. Maar goed , er kon dus gevoetbald worden.

 

Sjaak had een opstelling gemaakt en zo ging drie van start. Drie bleek al snel de betere van de twee, al bleek dat nog niet echt uit de ranglijst. Apollo bevond zich daar vlak achter zsc met slechts twee punten minder, het was vanmiddag dus een echte 6 punten pot. Persoonlijk had ik deze eerste helft een zware dobber tegen een directe tegenstander waarvan bij mij het vermoeden rees dat deze niet wekelijks zijn wedstrijdjes afwerkt in het vijfde van apollo. Als team deden we het prima , er werd aardig gevoetbald, en als er aardig gevoetbald wordt, dan komen er ook kansen. Zoals zovele ploegen speelt apollo met twee spitsen, en ploegen die met twee spitsen spelen , die heeft drie graag. Het geeft drie namelijk de gelegenheid om op te bouwen en te voetballen, en voetballend zijn wij, durf ik te zeggen, 1 van de betere ploegen van onze klasse. Drie kwam dus aan voetballen toe en dan kun je als tegenstander wachten tot je kansen tegen krijgt, en die kregen ze dan ook. De 0-1 kwam van John die de bal mooi hoog tegen de touwen schoot, keeper kansloos. Ook de 0-2 kwam er, dit keer van de voet van Barry. Het wedstrijdbeeld bleef de hele eerste helft hetzelfde, ook apollo trachtte door de verdediging van zsc heen te voetballen maar creëerde de hele eerste helft eigenlijk niet 1 echte kans. Drie kreeg nog wel wat kansen maar verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien. Koos had misschien nog wel de grootste mogelijkheid toen hij een bal op het middenveld afsnoepte maar zich niet realiseerde hoe vrij hij stond, niets stond zijn gang naar de keeper in de weg , hij koos echter voor een passje op edgar die buitenspel stond.
In de tweede helft werden er wat wissels toegepast, deze kwamen drie niet bepaald ten goede, het moest achteruit en de voorsprong verdedigen. Daar kwam nog bij dat apollo wat verse krachten erin bracht, ook hier vroeg ik me af of deze wekelijks hun potjes op dit niveau spelen, maar goed, de voorsprong moest verdedigd worden en zo trok drie zich terug op eigen helft,. Ook deze tweede helft lukte het apollo niet echt om hun verldoverwicht om te zetten in dotten van kansen en zo hield drie voorlopig stand. Toch gebeurde rond de 70e minuut waar niemand op zat te wachten, de spits van apollo schoot vanuit onmogelijk hoek raak en zo was de aansluitingstreffer gemaakt. Ik had tot dat moment nog geen serieuze bal op doel gezien, maar hoe dan ook moest drie het nog een minuut of 20 vol zien te houden. Apollo drong wel aan maar kwam er niet meer doorheen, zsc drie loerde op de counter maar was al lang niet zo zorgvuldig meer als de eerste helft. Vijf minuten voor tijd mocht uw reporter vanaf de kant toekijken hoe drie de laatste vijf minuten stand hield, nadat hij een doorgebroken speler had gevloerd. Net voor het sluiten van de markt peerde john vanaf een metertje of 25 nog een bal op de lat, niet veel daarna floot de dramatische scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Drie punten, gauw vergeten en op naar huis, naar de warme kachel, al vonden anderen het een heerlijk potje.
Zo kruipt drie steeds verder omhoog en kan het, bij winst in de laatste twee potjes, de top drie nog enteren. De eerste klus wordt er eentje die niet mee gaat vallen, aanstaande zaterdag is wolphaartsdijk de tegenstander, wolphaartsdijk won tot dusverre al zijn wedstrijden, op eentje na dan, ik stel voor dat we er daar nog eentje aan toe voegen !
Opstelling :
Sjaak, Werner, Arjan B., Koos, Jeroen, Barry, Edgar (70e Niek), Bob, John, Michiel (45e Kevin), Dylan (75e Tim)

Laatst aangepast op dinsdag 05 december 2017 10:49
 

Add comment


Security code
Refresh