Agenda

<<  December 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Drie Dendert Door
Geschreven door Jeroen Botty   
zondag 26 november 2017 19:22

De hele week was de grote vraag, wordt er zaterdag gevoetbald…
Het weer werkte namelijk niet echt mee deze week, ook in de vroege zaterdagmiddag vond ik mijn weg naar scharendijke gehinderd door een hagelbui. Echter eenmaal aangekomen scheen een flauw zonnetje, was het veld zwaar en hobbelig, maar kon er eigenlijk prima op gevoetbald worden.


De week voorafgaand werd de aandacht in de aanloop naar de pot tegen de Westhoek toch vooral opgeëist door onze doelman. Zo betichtte hij een viertal spelers ervan meer met elkaar te hebben dan een normale vriendschap, maar wellicht voelde Sjakie zich vooral zoals hij zich op zaterdag ook doorgaans voelt, veelvuldig gepasseerd. Drie had, ondanks dat Mike naar sinterklaas moest, meer dan genoeg mannen vandaag, vreemd dan ook dat Edgar aanwezig was.  Ook de dag voorafgaand aan deze pot wist onze doelman weer te melden dat hij poeph poeph bamboeklap had gedaan met sinterdwerg en dat hij kippepoten mee zou nemen, eet smakelijk….
Na wat geklaag van de grote meneeren (lees : de mannen met schoenmaat groter dan 50) over de nieuwe sokken presenteerde johan de wisselspelers, hiermee de basis in het ongewisse latend wie nou waar diende aan te vangen. Gelukkig stond de regisseur langs de kant en kreeg iedereen een startplekje toegewezen. Werner, die tegenwoordig nog voordat hij gedag zegt met zijn heineken beursje begint te wapperen en op slinkse wijze de rol van aanvoerder naar zich toe trok, koos ervoor om met de zon in de rug te beginnen en zo floot de scheidsrechter (die vandaag een makkelijke middag zou hebben) voor aanvang.
Al heel snel bleek dat drie vandaag een paar maatjes te groot was voor de westhoek, na drie minuten was het al 2-0 en smeekten de aanvallers uit aemstie voor het eindsignaal. Doelpunten kwamen van een glijdende John en Niels. John, die al weken in bloedvorm verkeerd, zweepte Edgar op tot voorzetten en Edgar liet zich niet onbetuigd ! Keer op keer wist hij met dezelfde (volgens hem) briljante truc zijn 73 jarige tegenstander te passeren om, zoals hem dat geleerd is, de achterlijn op te zoeken en voorzetten te produceren waar niemand iets mee kan, maar Ed had zich vandaag in ieder geval weer eens laten zien. Inmiddels kwam Jos, na een half uurtje tapewerk, ook uit de kleedkamer om genoeglijk te constateren dat zijn tijdrekken het gewenste resultaat had, hij hoefde niet te vlaggen. De eerste helft vorderde, westhoek kwam er niet aan te pas en zsc voetbalde van kans naar kans, het werd echter de middag van de gemiste kansen. Niet alleen ging het veelvuldig mis in de eindfase, ook net daarvoor verzuimde drie vaak om van de kans om een grote kans te creëren ook daadwerkelijk een grote kans te maken. Het is maar goed dat John al weken in bloedvorm is, want zonder hem was het namelijk geen 3-0 geworden. Voor Sjakie gold dat hij, als voormalig inboorling, het toch vooral koud gehad moet hebben.
Onder het genot van een bakkie thee constateerde uw verslaggever dat het “nog maar “ 3-0 was en we moesten uitkijken voor de 3-1, hetgeen hem op hoongelach van voorspits Koos kwam te staan.
Toch kwam westhoek aardig uit de startblokken, al was dat toch vooral te danken aan nonchalance aan zsc kant, behoudens dat werner 1 keer bijna alles afscheurde bij een noodlanding, wist de formatie uit haamstede niet echt gevaarlijk te worden. Na een minuut of tien was het gedaan met de dadendrang van onze tegenstander en kon er weer vrolijk van kans naar kans gevoetbald worden.  Gerard en John (die al weken in bloedvorm verkeerd) wisten het net te vinden en daarmee was het pleit beslecht. Tussendoor mistte drie een opgelegd kansje of tien en besloot Nelis er zelf maar een eind aan te maken, het ging vandaag niet meer lukken…. Een minuut of tien voor tijd besloot de inmiddels van kou verkleumde verdediging om de verdedigende stellingen maar eens te verlaten, Niekje alleen achter latend met een drietal westhoek aanvallers. Inmiddels speelden we met 6 spitsen, maar vandaag kon dat allemaal. Westhoek wist nog 1 keer bijna  gevaarlijk te worden maar kon helaas voor hen de eretreffer niet produceren. Om kwart voor vier vond de arbiter het welletjes en floot af, einde van een wedstrijd waarin dubbele cijfers met gemak haalbaar waren geweest. Jos kreeg nog een complimentje voor de wijze waarop hij een hoge bal met zijn pookje controleerde en kon weer, met krukje, de douche opzoeken om zijn ijverig aangebrachte tapeconstructie te verwijderen. Hij was vooral teleurgesteld over het gebrek aan basisplaatsen. Gerard keek toe hoe tim zijn eerste meters in wedstrijdverband maakte en constateerde dat hij meer goed had gedaan dan hij zelf.
Na afloop waren er dan de kipvleugels van Sjaak die gretig aftrek vonden en natuurlijk de kouwe kletsen. Toen ik afdroop richting huis moest ik constateren dat er nog een viertal westhoekers blijkbaar hun zinnen had gezet op de derde helft, bij deze van harte gefeliciteerd !
Zo kroop drie weer een plaatsje omhoog en kan drie omhoog kijken, aldaar komt de top drie inmiddels binnen schootsafstand en heeft Koos al twee banden opgepompt. (maar die is dan ook voor 010).
Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen apollo, mocht drie deze weten te winnen en de week daarop ook de thuispot tegen koploper Wolphaartsdijk, wie weet wat er dan na de winterstop nog in het vat zit.
Opstelling :
Sjaak, Werner, Koos, Jeroen (65e Brouwer), Us (60e Niek), Barry, Gerard (70e tim), Edgar (60e Jos en Luc (45e Lauwrens)

 

Laatst aangepast op zondag 26 november 2017 19:23
 

Add comment


Security code
Refresh