Agenda

<<  Januari 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Zsc 3 verslaat colijn overtuigend
Geschreven door Jeroen Botty   
zondag 12 november 2017 18:30


Vandaag stond potje nummer 7 op de rol, de inzet was plek 5 of 6 op de ranglijst. Persoonlijk moest ik met mijn JO13 om 10u een heuse topper spelen tegen Hansweertse boys en aangezien onze wedstrijd al om 12.45u geprogrammeerd stond wist ik dat ik de eerste helft niet ging halen. Na een bloedstollend duel dat in 6-6 eindigde kon de focus op Colijnsplaatse boys. Colijn kennen we nog van vorig seizoen waar in het thuisduel een zwaarbevochten punt behaald werd en er in de heenwedstrijd met ruime cijfers gewonnen werd. Maar die heenwedstrijd was destijds aan het einde van het seizoen, zsc 3 verkeerde toen in blakende vorm en won bijna al zijn duels.


Colijn is voor zsc altijd een lastige tegenstander, doch meestal verlieten we het veld wel met drie punten. Toen ik aankwam stond de wedstrijd al op het punt van (te laat) beginnen en tot mijn tevredenheid telde ik 13 rood witte shirts op het veld. Voldoende mannen dus vandaag, het was inmiddels droog geworden en eigenlijk prima voetbalweer, al was het veld wel zwaar en hobbelig.
De eerste tien minuten miste ik en toen ik eindelijk een (blauw) voetbalbroekje had gevonden toog ik richting veld 2. Daar vertelde men mij dat we al een kans of vier gehad hadden maar dat er nog geen bal tussen de palen en langs de keeper was geschoten. De eerste helft was redelijk gelijk opgaand met dat verschil dat zsc er elke keer venijniger uitkwam, colijn voetbalde wel aardig mee maar miste met name voorin wat overtuiging. Bij drie ontbrak echter keer op keer de zorgvuldigheid in de eindpass en de afronding. Tevreden kon ik langs de kant echter constateren dat dat niet kon blijven duren en zo geschiedde….
Don omspeelde zijn tegenstander en bood John een niet te missen kans, de 1-0 was een feit. Ruim een minuut later was het weer raak, dit keer maakte Don het zelf af. Met nog een minuutje of 10 voor de rust leek het een kwestie van dichthouden en met een mooie voorsprong de rust in gaan. Colijn dacht daar echter anders over en kwam er gevaarlijk door over onze rechterkant, de snelle buitenspeler gaf nu eens wel een goede voorzet, remco had het tij nog kunnen keren door mee te springen met zijn tegenstander, maar deed dat niet, waardoor deze eenvoudig de bal achter sjaak kon koppen. Een treffer uit het niets eigenlijk, maar wel een vervelende zo op slag van rust.
In de rust de constatering dat er alleraardigst gevoetbald werd maar dat de voorsprong al groter had moeten zijn. Goed was te zien dat John zijn vormcrisis te boven is en zelfs meerdere malen buiten de middencirkel geweest is. Wij denken dat John in de schaduw van de grote Nelis niet tot volle wasdom komt, vandaag met een matige spitsje als Don bij zich kwam hij eindelijk weer tot bloei en ontpopte zich tot een groot aanvalsleider. Er werden achteraf zelfs vergelijkingen getrokken met grote namen van weleer zoals Arjan Smalheer en John v.d. Have. Ik vrees dan ook dat Nelis door zijn afwezigheid voorlopig op de bank plaats zal moeten nemen, want tegen een John in deze vorm is natuurlijk geen kruid gewassen.
Goed , helft nummer twee dan, na zeven weken van blessureleed kon ik eindelijk weer eens pijnvrij een helftje meedoen, vlak voor aanvang toog ik dan ook braaf naar mijn vertrouwde links-back plekje, daar werd ik echter weggestuurd door Remco met de woorden “jij staat rechts-back”. Ik heb al op heel wat positie’s gespeeld maar rechts back was met nog nooit overkomen, maar goed, ik kon in ieder geval weer eens meedoen.
Wonderwel ging dat op rechts zo slecht nog niet en had ik eigenlijk een makkelijk middagje, vanuit een ander oogpunt kon ik toezien hoe Colijn grossierde in balbezit maar eigenlijk de hele tweede helft voetballend geen kans kon afdwingen. Zsc stond goed en gaf niks weg. Drie loerde op de counter en kwam er regelmatig gevaarlijk uit, veelvuldig stond het met een numerieke meerderheid op de helft van colijn maar wist het dat niet uit te drukken in goals. Don deed een wedstrijdje panna’s geven met zijn tegenstander en won dit glansrijk, het wekte echter wel enigszins irritatie op bij zijn directe tegenstander. Bij 1 van onze uitbraken werd Jos in stelling gebracht. Jos, liefkozend porky en dikkertje genoemd, deed wederom alles verkeerd en schoot van dichtbij tegen de keeper, deze deed echter ook alles verkeerd en leverde de bal weer braaf in bij jos, met een lullig rollertje in de hoek wist Joske dan toch de keeper te verschalken en maakte de 3-1. Het maakte zijn middag enigszins goed want voor de rest stond hij toch vooral weer mooi te zijn. De veelvuldig gepanneerde tegenstander van Don had inmiddels al een tweetal pogingen ondernomen om de beentjes van onze spits eens op buigzaamheid te testen maar kwam ietwat snelheid tekort om hem eens echt lekker te raken, Koos deed tussendoor even voor hoe dat moet, geïnspireerd hierdoor lukte het de voorstopper dan eindelijk om van achter raak te glijden, wellicht vergat hij even dat dit binnen de zestien was, nu floot onze scheidsrechter vandaag niet buitensporig veel, maar dit ging zelfs ook hem te ver. Het leverde drie een strafschop op die Don zelf benutte, zo kwam drie op een 4-1 voorsprong en was de wedstrijd wel gespeeld.
Zoals ik al zei werd Colijn voetballend niet gevaarlijk, doch uit hoekschoppen wel, zo moest werner de bal van de lijn koppen en deden de beide reserve doelpalen dat nog eens over met de voetjes. Zsc speelde de wedstrijd zonder verdere kleerscheuren uit en zo werd het tijd voor bier en broodjes surinaamse kip. Sjakie had een doos vol ritueel geslachte kippetjes opgeofferd en drie smulde van de pittige kip kerrie. Nog nooit heb ik meegemaakt dat een schaal bitterballen nog halfvol achterbleef in de kleedkamer.
De rest van de middag werd gevuld met mekaar een beetje afzeiken, bier drinken en naar zsc 1 kijken. Zsc 1 dat verassend won van Bru in de tweede ronde van de beker en deze overwinning vierde alsof de champions league gewonnen was.
Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SSV op de rol, Johan gaf echter al aan dat er wel erg veel mensen niet konden, eerst maar eens echt tellen en kijken hoe ver we komen…. Ook SSV staat weer net een plekje hoger dan ons op de ranglijst en bij winst zou drie goede zaken doen en de top drie naderen. We gaan het zien !
Opstelling :
Sjaak, Remco, Werner, Rini (45e Jeroen), Koos, JP (60e Barry), Us (45 e Niek), Mike,Jos, John en Don

 

Laatst aangepast op zondag 12 november 2017 18:32
 

Add comment


Security code
Refresh