Agenda

<<  Januari 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
FC de Westhoek van de toekomst
Geschreven door Bestuur   
vrijdag 10 november 2017 17:19

Het FC de Westhoek van de toekomst
Hoe staan we er voor
Afgelopen week heeft het college een besluit genomen over een nieuwe beoogde accommodatie voor FC de Westhoek. Dit is een mooie nieuwe stap op weg naar een FC de Westhoek waarin ZSC62, SV DFS en SV Renesse samen zullen gaan.
Het terrein ligt langs de recreatieverdeelweg naast bedrijventerrein “Duinzoom” in Renesse aan de  Kooijmansweg.

Net als de verenigingen is het college van mening dat vanwege de vergrijzing en de krimp van de bevolking samenwerking in de westhoek van verenigingen het enige antwoord is om de sport in de westhoek een kans op overleven te bieden.
Met ons ziet het college grote voordelen, zowel inhoudelijk als financieel, in het bundelen van voorzieningen zoals sportvelden en een sporthal. Ook kijken zij serieus naar de mogelijkheden om een streekschool op termijn in het plan te passen. Er zijn veelvuldig contacten tussen gemeente, FC de Westhoek en de Stichting Renesse om in goed overleg een prachtige accommodatie te realiseren.
In de loop van volgend jaar moet ook de gemeenteraad zijn goedkeuring nog aan het plan geven en een bestemmingsplanprocedure starten. De gemeenteraadsverkiezingen hebben nu eenmaal een vertragend effect hebben op belangrijke besluiten. De voortekenen zijn echter goed. In veel verkiezingsprogramma’s is een nieuwe accommodatie in de Westhoek opgenomen en ook tijdens de begrotingsbehandeling is hierop door enkele partijen gezinspeeld. Voor ongeduldige mensen zoals wij, duurt het natuurlijk allemaal veel te lang. Ondertussen gaan de werkgroep van Fc de Westhoek en de werkgroep van de gemeente wel samen verder om het rapport verder uit te werken zodat de gemeenteraad het, als ze daar aan toe zijn, direct kan oppakken.
Als je geïnteresseerd bent in het rapport kun je dat binnenkort op de site van de gemeente bekijken. We doen ons best om het ook zo snel mogelijk op onze site (www.fcdewesthoek.nl ) te plaatsen.
Wij komen snel met nadere berichten.

Ton Croné
Voorzitter stichting fc de Westhoek

 

Laatst aangepast op vrijdag 10 november 2017 17:21
 

Add comment


Security code
Refresh