Agenda

<<  Januari 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
ZSC 3 Boekt degelijke overwinning
Geschreven door Jeroen Botty   
zondag 05 november 2017 21:45

 

ZSC 3 Boekt degelijke overwinning

Aangezien uw verslaggever de afgelopen maanden zowel erg druk was maar ook nog eens een poosje met vakantie, is het even stil geweest rondom het driede. Vanaf heden tracht ik weer wekelijks wat tijd vrij te maken om een stukje proza te schrijven aangaande de handel en wandel van zsc 3.

Deze ochtend lees ik dat zsc 3 inmiddels 6 potjes achter de rug heeft, er werden er evenveel gewonnen als verloren en ook evenzoveel gelijk gespeeld. De opmerkende lezer zal concluderen dat drie dus 8 punten heeft verzameld en daarmee een plekje in de middenmoot heeft opgeëist. Boven de ranglijst prijken achtereenvolgens WIK en Brouwershaven. Jawel u leest het goed, deze twee verenigingen , die toch op sterven na dood leken als het ging om seniorenvoetbal, voeren de ranglijst aan, in het afvoerputje van het amateurvoetbal weliswaar maar toch.. Het waren ook deze twee ploegen die zsc 3 de volle drie punten wisten af te snoepen, al had dat tegen wik niet nodig geweest.

Zo beleeft zsc 3 een betere start dan vorig seizoen, waar we rond deze tijd ergens onderin bungelden maar uiteindelijk toch ook in het linkerrijtje wisten te eindigen. Er zit dus voor drie nog meer in het vat, mits de enigszins gedateerde selectie natuurlijk fit en compleet blijft. Uw verslaggever doet daar in ieder geval niet aan mee en speelde tot op heden nog maar 1 wedstrijd, hij is echter op de weg terug en kon gisteren in ieder geval aantreden als scheidsrechter van dienst. Onderstaand dus de wedstrijd door de ogen van de scheids….

We schrijven 13.30u, ik beloof iedereen dat het droog zal zijn tijdens de wedstrijd, ik vertrouw immers blind op buienradar. Helaas dus…. Op het wedstrijd formulier prijken vandaag maar liefst 16 namen, niet dat drie nou zoveel poppetjes heeft, echter door de afgelasting van twee wegens te weinig spelers, kwam er versterking vanuit zsc 2. Nou ja , versterking, laten we het opvulling noemen.

Als de wedstrijd aanvangt miezert het nog steeds, niet heel erg, maar voldoende om zeiknat van te worden. Het begin is enigszins aftasten, maar al snel blijkt de defensie van Kortgene, de tegenstander van vandaag, niet zo goed kan omgaan met enige druk naar voren van zsc kant. Ballen worden door de verdedigers eenvoudig ingeleverd en zo is zsc 3 de bovenliggende ploeg. Drie creëert ook kansen maar weet ze in beginfase niet te verzilveren. Zo spat een mooi schot van Laurens uiteen op de lat en weet Arjan Brouwer na een prachtige aanval en mooie solo de bal van 2 meter voor de keeper niet binnen te krijgen, later vertelde hij dat zo’n prachtige aanval alleen maar bekroond kon worden met een panenka, jammer voor Arjan dat de keeper op zijn plek bleef staan en de beoogde panenka niet meer was dan een rollertje recht tegen de keeper.

Zsc voetbalde bij vlagen alleraaardigst en het was dan ook een kwestie van tijd voordat de voorsprong genoteerd kon worden. De eerste helft vertrok zich erg sportief en er was dan ook geen vuiltje aan de lucht. Zeker toen Nelis halverwege de eerste helft dan eindelijk de score opende en niet lang daarna uitbreidde tot een 2-0 voorsprong. Koos had toen wel genoeg gezien op de rechtsback en besloot weer zijn gebruikelijke ding te doen, op naar voren en op zoek naar een treffer. Hij zette zelf de aanval op met Niels, kreeg hem weer terug maar produceerde een afzwaaier. Niet veel later exact dezelfde aanvalsopbouw, dit keer koos koos voor een lage voorzet die schromelijk gemist werd door John. De eerste helft liep tegen het einde en zsc 3 produceerde nog een paar missers, Kortgene wist er eigenlijk vrijwel niets tegenover te stellen.

In de rust was het dan eindelijk droog en dat zou het de rest van de wedstrijd ook blijven.

Er werden wat wissels toegepast en zo ging zsc 3 op jacht naar meer, de overtuiging was er dat er vandaag toch zeker nog 3 of 4 in moesten. Ook in de tweede helft een beter ZSC, Kortgene kroop slechts enkele malen uit zijn schulp en wist eigenlijk alleen gevaar te stichten bij dode spelmomenten en bij het uitverdedigen van Arjen Punt. Sjaak had zich echter voorgenomen om zijn doel schoon te houden en hield voorlopig woord. Drie wist ook de tweede helft een veldoverwicht om te zetten in kansen, al waren dat er mijns inziens te weinig, vooral omdat de voorzetten van de zijkant en de eindpass vaak onzorgvuldig waren. Toch wist drie er nog twee te maken, bij een scrimmage voor het doel na een corner viel de bal voor het maatje 54 van Barry en die wist daar wel raad mee. De mooiste van de middag kwam op naam van John, heel de middag niks goeds gedaan, een lage voorzet op de zestien wist hij in de lange kruising te werken en zo was het 4-0. Gelukkig gaf ook de kleinste dorreman toe dat hij de bal met zijn scheenbeschermer raakte en het eigenlijk wel een beetje geluk was. 4-0 , de wedstrijd was gespeeld. Toch wist Kortgene uit een spaarzame uitval nog te scoren en maakte de eretreffer. Daar waar de spelers van Kortgene net daarvoor nog smeekten om het eindsignaal was er nu ineens bij sommigen de overtuiging dat het allemaal nog mogelijk was. De duels werden harder en de tackles lelijker, drie incasseerde wat schoppen maar bleef overeind. Om kwart voor 4 vond uw arbiter het welletjes en blies voor de laatste keer om de derde helft in te luiden. Ook die werd glansrijk gewonnen door de mannen van drie, maar dat is geen nieuws.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Colijn op het programma, als drie deze weet te winnen kan het weer verder omhoog kijken en kruipt het langzaam richting de bovenste regionen.

Opstelling :

Sjaak “voor mij” Habiboellah, Werner “ik kop hem toch maar weg, voor de zekerheid hé” Klaassen, Laurens “jammer dat John er was “ Schampers(45e Niek “de aanrander “ van Damme), Remco Wandel (45e Arjen”de regisseur” Punt) , Koos, Us “ik zet mezelf wel op een mooi plekje “(45e Jos “eigenlijk kon ik niet voetballen maar dat is zonde van de tape” Kristallijn) , Barry Dorreman, Arjen Brouwer (45e Edje “the voice “ Hof), Edgar de onzichtbare (45e Erik “voorzetten is niet mijn specialiteit “ de Vrieze), Nelis en John “de klager “ Dorreman.

 

Laatst aangepast op zondag 05 november 2017 21:48
 

Add comment


Security code
Refresh