Agenda

<<  Januari 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Eerste winst TWEE in beste wedstrijd sinds jaren
Geschreven door Erik de Vrieze   
zondag 29 oktober 2017 15:31

In speelronde vier kwamen de mannen van MZC'11 4 naar Scharendijke. Met beide teams nog puntloos onderaan was de noodzaak aan beide kanten  hoog om eindelijk eens punten te gaan pakken. Voor TWEE een moeilijk verhaal tegen de Zierikzeese formatie, het kan maar niet winnen van dat elftal. Vorig seizoen verdiende TWEE op eigen veld meer, daar waar het in Zierikzee van de mat werd getikt. De onderlinge wedstrijden zijn ook altijd doelpuntrijk. Ook deze keer weer, hoe dat allemaal ging, lees vooral verder.

 

De speech van Cees liet op voorhand niets aan onduidelijkheden over. TWEE lijkt wel een handelshuis. Een stuk of 26(!!) spelers staan er op de lijst en iedere week staat er dan ook een ander team binnen de lijnen. De wens is natuurlijk de vader van de gedachte: ondanks al dat gerouleer moet het spel wel wekelijks hetzelfde en dus herkenbaar zijn. En voetbal is gewoon een heel simpel spelletje. Opbouw van achteruit, goed positiespel, middenveld inspelen, vleugelspelers diep sturen, voorzet geven en afronden. Tsja, we spelen natuurlijk wel op reserve boerenkool niveau waarbij wij met zijn allen bij elkaar het voetbal vaker juíst moeilijker maken! Maar goed. Wie weet was deze middag alles anders.

 

De wedstrijd begon dramatisch voor de ploeg van Cees want het keek binnen no time tegen een 0-2 achterstand aan. Diverse roodhemden sloegen om uiteenlopende redenen de plank mis of een modderfiguur waardoor het tactisch plan alweer overboord leek te kunnen. Bij Zierikzee heerste waarschijnlijk de gedachte van 'hadden we nu toch maar dat telraam meegenomen want dit worden dubbele cijfers'. Cees zag de bui ook al hangen, wordt het weer zo'n middag. Het werd vervolgens één van de beste wedstrijden van TWEE in jaren. Een flinke dosis veerkracht bracht TWEE nog voor de pauze aan de leiding.

 

Twee standaardsituaties stonden aan de basis van de eerste twee Scharendijkse treffers. Mike en Dennis werden naar het front gestuurd. Niet zonder resultaat want het leverde een gelijke stand op. De gelijkmaker van Dennis, na twee kopduels te hebben gewonnen nam hij hem eens lekker op de pantoffel, was ook het slotakkoord van zijn optreden. Niet lang erna werd hij geveld door een al dan niet bewuste elleboog en zou met een dik oog en duizeligheid dan ook niet meer terugkeren. Bewust was wel het vervelende optreden van die nummer zestien, die wegens meerdere malen natrappen deze middag natuurlijk nooit het einde van wedstrijd had mogen halen.

 

Met die zo razendsnel weggepoetste achterstand probeerde TWEE het vooral simpel te houden. En met Michiel als krachtpatser voorop in de strijd werd er nauwelijks meer iets weggeven. Alle uitbraken over de vleugel waar deze fanatieke glijder verantwoordelijk voor is werden met overtuiging de kop in gedrukt. Michiel, gemaakt voor het beroep verdediger, hard, altijd fair, en op de bal. Een schoon broekje komt bij hem niet in het boekje voor. Het was dan ook een enorme gok van de trainer om de man met de beste sliding in huis naar de kant te halen en daar dan maar juist iemand neer te zetten die nooit te betrappen is op ook maar iets wat op een sliding lijkt, namelijk ondergetekende.

 

Jullie stukjesschrijver was ook bijna verantwoordelijk voor een nieuwe achterstand. Een bal werd voor het doel geslingerd, maar werd ongelukkig doch met precieze hoorbaar tot eigen ontzetting naar de verre hoek gestuurd. Het is dat Raymond over een pakket reflexen beschikt anders had TWEE weer van voren af aan kunnen beginnen.

 

Veelvuldig werd door TWEE keurig de vrije man gevonden en dat zelfs meer dan drie keer achter elkaar. Kom daar als toeschouwer nog eens om de laatste tijd, je kwam vaak bedrogen uit! En nog voor rust dus een voorsprong. Gerard deelde een panna uit en kwam net te kort om tot scoren te komen. Het was de Amin van TWEE die het vervolgens probeerde, maar het was uiteindelijk Laurens die zijn uitverkiezing als aanvalsleider bekroonde met toch alweer zijn tweede van het seizoen: 3-2.

 

Na de thee was TWEE ondanks wat omzettingen nog steeds de bovenliggende partij. Het was Amin die nu wel echt mocht delen in de feestvreugde. Hij stuurde Gerard richting vijandelijk doel, dat recept hebben we vaker gezien, en deze liet er geen twijfel over bestaan: 4-2. Het slotakkoord was voor de jongste van het hele stel. De mooiste van de middag was de eerste treffer van Kell op aangeven van Edgar en de vijfde van TWEE, daarmee definitief in veilige haven. Zijn tweede van de middag was een vrije trap die in eigen doel werd gewerkt.

 

Zo heeft TWEE haar eerste punten bijgeboekt en heeft het een keurig doelsaldo van 13-13. Volgende week wacht een uitwedstrijd met Colijnsplaatse Boys. Het wordt trouwens de hoogste tijd dat TWEE op zijn minst een punt pakt buiten Scharendijke.

 

De opstelling:

Raymond Bodbijl; Michiel van Dongen (Jasper Kraaijenbrink, Mike Rietbroek (Michiel van Dongen), Dennis Louwerse (Don van Vliet), Nicky Baart; Kevin Kostense (Kell Rietbroek), Erik de Vrieze, Jos 'Amin' Kristelijn, Edgar Louwerse; Gerard Verhoek, Laurens Schampers.

 

Doelpunten ZSC:

 

Mike Rietbroek (1-2), Dennis Louwerse (2-2), Laurens Schampers (3-2), Gerard Verhoek (4-2), Kell Rietbroek (5-2 & 6-2)

 

Assists ZSC:

 

Laurens Schampers, Jos Kristelijn, Edgar Louwerse

 

Topscorers ZSC:

 

Gerard Verhoek          4

Laurens Schampers    2

Kell Rietbroek            2

Don van Vliet             1

Jos Kristelijn              1

Torsten Henke            1

Mike Rietbroek          1

Dennis Louwerse       1

 

Schaduwschutters ZSC:

 

Jos Kristelijn              4

Laurens Schampers    2

Edgar Louwerse          1

Koen Kraaijenbrink 1

 

Add comment


Security code
Refresh