Agenda

<<  November 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Persoonlijke fouten doen TWEE de das om in vermakelijk duel met Goes
Geschreven door Erik de Vrieze   
zondag 15 oktober 2017 20:35

In speelronde drie kwam het tweede van Goes op bezoek voor een lunchwedstrijd op een zonovergoten sportpark in Scharendijke. Kommer en kwel was het wederom in aanloop naar deze krachtmeting. Meer dan een volledig elftal bleek om uiteenlopende redenen afwezig te zijn waardoor het zelfs vrijdagavond nog maar de vraag was of er gevoetbald kon worden. Gelukkig dan weer wel was dat de man die al jaren TWEE inspireert met zijn kijk op voetbal weer terug van vakantie in Benidorm. Welkom terug Cees! En positief nieuws gelukkig ook uit huize Venneman, want onze vlagger Jaap is weer thuis na verblijf in het ziekenhuis wegens een ongeluk op zee. Laurens heeft hem namens de selectie een kaart en top gear leesvoer overhandigd.

Een drama was het dus wederom, de zoektocht naar een elftal. Maar dat is het bij TWEE wekelijks. Het kost ondergetekende en de dit keer vakantievierende aanvoerder Gerard iedere week weer zoveel moeite om een elftal op de been brengen dat je eigenlijk afvraagt waarom we dit eigenlijk allemaal nog doen. Dit terwijl er maar liefst, en schrik niet, zesentwintig (26!!!) namen op het lijstje van TWEE staan. Redelijk schandalig is dan nog zacht uitgedrukt wanneer op donderdagavond iedereen gereageerd heeft en ik tien namen als aanwezig heb mogen noteren.

Ik geloof ook dat ik het woord schandalig in de groepsapp geslingerd heb. Kijk, dat er gewerkt moet worden daar hoor je mij niet over klagen. Dat gaat altijd voor. En natuurlijk mag iedereen genieten van een welverdiende vakantie. Maar kom op mannen! Zestien afwezigen is toch wel erg overdreven. Heel even heb ik overwogen om de mannen van Goes te bellen en de boel gewoon op papier af te handelen. Ik bedacht me, wetende dat ik dan ook de mensen straf die er altijd zijn. Maar dat dit niet al te vaak meer moet gebeuren moge duidelijk zijn, de volgende keer bel ik wel gewoon af. Als ik dinsdagavond al weet dat het een kansloze missie is, dan zorgt één belletje voor een hoop minder ergernis de rest van de week.

Een woord van dank is wel op zijn plaats aan onze Koos. De meest fitte van allemaal, uitkomend in het derde, zag eenzelfde constructie als tegen Kapelle als meest ideaal, maar nood breekt wet. Nadat jullie stukjesschrijver melde dat hij toch echt de hele pot moest uitzitten zocht hij spontaan contact met Werner en Mike. Ook zij keken even in de agenda en zagen dat een noodzakelijk optreden mogelijk was. Waarvoor dank! In de rust werd Us nog mee de kleedkamer in gesleurd, zo hoog was de nood. Omdat het derde ook tot aan de schouders in de personele problemen zaten wisten Michiel, Sebastiaan en Kevin op voorhand al dat het een lange voetbalmiddag zou worden, terwijl Rini toch nog even tijd vrijmaakte voor in ieder geval één helft. Klasse kerel! Ik vraag me dus ook echt af waar we nu met zijn allen mee bezig zijn.

Als ik hoor dat er op donderdagavond slechts zeven man van het eerste aan het trainen zijn, en dit weekend met twaalf man naar Rilland moesten, dan vind ik het niet gek dat trainer John zijn zorgen uit over de aankomende weken. Een knap gelijkspel en een, als ik het zo gelezen heb, meer dan verdiend punt, verbloemt volgens mij een hoop. Maar terug naar TWEE. Voor mijzelf is dit inmiddels het derde seizoen dat ik de boel probeer te regelen, maar ik begin er zo langzamerhand wel een beetje klaar mee te raken. Natuurlijk, werk, ik weet het, maar het programma is al voor aanvang van het seizoen bekend. Dan valt er zo af en toe toch misschien eventueel wel een keer iets te regelen? Ik voetbal toch ook tussen het werk door?

Vorig seizoen heb ik de opkomst van alle spelers van TWEE, en iedereen die heeft bijgesprongen bijgehouden. Ik heb het menig maal onder ogen laten komen. Hier is echter niets mee gedaan. Dit seizoen hou ik niks bij, het heeft allemaal toch geen zin. Als niemand in wil zien hoe dramatisch de stand van zaken is, jammer dan.

Het is voor de vereniging verschrikkelijk jammer dat Henry en Edwin zijn gestopt met hun werkzaamheden. Ook Barry is iedere avond bezig met het wel en wee van de vereniging en is het af en toe redelijk zat. Verder is de club nu in handen van een heel select groepje vrijwilligers. Je maakt mij niet wijs dat dit nog lang stand zal houden. En daar kom ik weer, ik heb het destijds bij Mevo ook meegemaakt. Het einde komt wat dat betreft met rasse schreden dichterbij!

Dan is het ook nog iedere week een hele toestand om scheidsrechters te regelen. Gerard heeft het twee weken geleden in de kleedkamer al, terecht, aangestipt, dat het een kleine moeite is om af en toe even wat talenten te fluiten. Dan zie ik bij dees en gene een hoop gegniffel, maar het is wel noodzakelijk dat dit hardop toegesproken wordt. Want anders is er toch niemand die luistert. Dus kijk even in je agenda, en neem vooral contact op met Ronald, dat zou het voor hem ook makkelijker maken als er vanuit ons wat initiatief genomen wordt.

Dit weekend waren Jelle (voor het tweede) en Edgar (voor het derde) gelukkig bereid de fluit te hanteren, anders was er dit weekend nog niet eens gevoetbald! En Jelle, ook vanaf deze plaats, uitstekend gefloten kerel!

 

Deze klaagzang is gericht aan het collectief, en niet aan een individueel iemand. Dat gezegd hebbende, tijd voor de wedstrijd.

 

Ondanks alle personele problemen stond er toch een alleraardigst elftal binnen de lijnen. Het probeerde te voetballen tegen een voor ons onbekende, maar toch sterkere tegenstander. Dat lukte allemaal heel behoorlijk. Met geduld werd er bij vlagen heel aardig gevoetbald. Het was ook de thuisploeg die op voorsprong had moeten komen. Erik ging alleen op de keeper af en in volle vaart werd gekozen voor een inzet per luchtpost, in de volksmond ook wel een stiffie genoemd.

Deze keuze faalde jammerlijk. Een simpel tikkie breed werd echter gevraagd en verlangd door de meegelopen Koen maar helaas koos ondergetekende voor eigen eer en glorie. Extra zuur was het dat vrijwel direct daarna de bal achter Sebastiaan verdween. Nog voor rust bouwde Goes de voorsprong uit en leek er voor hun geen vuiltje aan de lucht.

Eens te meer omdat het na rust ook nog eens 0-3 werd leek de situatie voor TWEE helemaal uitzichtloos. Hartstikke zonde, want de ploeg van Cees was absoluut gelijkwaardig aan Goes. De ploeg had een berg energie gestoken in de wedstrijd tot dan toe, waardoor een sterk beroep werd gedaan op de conditie. Dat gold overigens ook voor Goes. Het speelveld werd enorm groot en het golfde op en neer. Het was Jos die voor TWEE de eretreffer op het bord bracht, waarna de 1-4 toch wel de genadeklap leek.

Niets was echter minder waar. Juist op het moment dat de thuisploeg geknakt leek, vond TWEE haar tweede adem. Torsten en Laurens vonden met succes de weg naar het doel en gloorde er met een 3-4 stand en nog een kleine tien minuten te spelen toch een punt. Wat volgde was het bekende recept met Werner als stormram in de punt van de aanval. Er viel nog wel een treffer, maar helaas voor TWEE was dat de vijfde van Goes.

Zo blijft TWEE na een zeer sportief en zeer vermakelijk duel puntloos onderaan. Bij Goes was men vooral opgelucht. Het moest dieper gaan dan voorgaande weken, en liet in plaats van punten vooral complimenten achter in Scharendijke.

Volgende week bekert TWEE in Domburg tegen het plaatselijke tweede, aftrap 12.30.

 

De opstelling:

Sebastiaan van Rijn; Michiel van Dongen (Mark Knol), Marco de Jonghe, Bob Weenink, Laurens Schampers; Erik de Vrieze, Jos Kristelijn, Jasper van Sinderen (Us Habiboulah / Torsten Henke), Edgar Louwerse; Mike Rietbroek (Werner Klaassen), Koen Kraaijenbrink (Kevin Kostense).

 

Doelpunten ZSC:

Jos Kristelijn (1-3), Torsten Henke (2-4), Laurens Schampers (3-4)

Assists ZSC:

Laurens Schampers, Jos Kristelijn

Topscorers ZSC:

Gerard Verhoek 3

Don van Vliet             1

Jos Kristelijn               1

Torsten Henke            1

Laurens Schampers    1

Schaduwschutters ZSC:

Jos Kristelijn 3

Koen Kraaijenbrink    1

Laurens Schampers    1

Overige uitslagen:

Colijnsplaatse Boys 2 – Kapelle 4 2-3

 

Bevelanders/Cort. 3 – Bruse B. 3      1-3

 

Add comment


Security code
Refresh