Agenda

<<  December 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Onnauwkeurig TWEE op eigen veld onderuit tegen Kapelle 4
Geschreven door Erik de Vrieze   
maandag 02 oktober 2017 18:25

Speelronde twee bestond voor TWEE uit een thuiswedstrijd tegen het vierde van Kapelle. Voorheen waren er altijd doelpuntrijke ontmoetingen met hun derde. Dat elftal bleek nu het vierde geworden, na het invoegen van een nieuw, jonger team. Na de onnodige nederlaag een week eerder in Wolfaartsdijk aan de ploeg van trainer Cees, overigens nog steeds op vakantie, de taak de eerste punten dan toch maar in Scharendijke te behalen.

De aanloop naar dit duel was allesbehalve makkelijk. Maar liefst veertien afwezigen aan de kant van TWEE zorgde aanvankelijk voor een uitzichtloze situatie, te meer omdat het derde elftal ook maar tien spelers tot haar beschikking had. Toen ook het eerste elftal graag nog iemand van TWEE zag komen werd het er niet eenvoudiger op. Kopzorgen te over, maar uiteindelijk kwam toch alles goed.

Op het lijstje van TWEE prijken, na zorgvuldig tellen, maar liefst 26 namen. Het vrijgezellenfeestje van Miguel zorgde alleen al voor vier afwezigen. Zelfs dan is het toch redelijk raar dat het net als vorig seizoen wederom zo penibel is. Rini zag gelukkig de ernst van de situatie in en maakte alsnog kostbare tijd vrij om het derde uit de brand te helpen. Die waren er echter nog niet. Omdat Sakhil wegens het later beginnen van de wedstrijd van TWEE ineens moest fluiten werd bij TWEE Michiel van de bank geplukt om op het andere veld een verzameling Kerkwervenaren het leven zuur te maken. Ook voor de wedstrijd van TWEE was tot vrijdagavond laat geen scheidsrechter. Gelukkig was Jan Willem bereid dit potje in goede banen te leiden, waarvoor dank.

Affijn, genoeg geleuter, de wedstrijd graag. Jos was tot een opstelling gekomen zonder verrassingen en had Torsten voor straf buiten de eerste elf gelaten. Na een kantelcollege werd de wedstrijd twintig minuten later in gang gefloten. TWEE begon uitstekend en voetbalde heel behoorlijk. De opbouw van achteruit zag er prima uit. Er werd helemaal niet gezocht naar lange ballen snel thuis. Naarmate de ploeg verder de middenlijn overstak kwam er echter steeds meer zand in de motor, waardoor het spel behoorlijk onzuiver werd.

De goede start vloeide gaandeweg de eerste helft dan ook weg. Een uitbraak van Kapelle over de linkerzijde van TWEE leek niet heel gevaarlijk, maar Erik liet zich verrassen door de versnelling van hun rechtsbuiten. Diens voorzet werd vervolgens tot doelpunt gepromoveerd: 0-1. De achterstand werd door een coproductie van Koen en Don weggewerkt, waarbij laatstgenoemde toch overduidelijk buitenspel stond. De treffer werd echter goedgekeurd: 1-1. Vervolgens werd er gefloten voor een overtreding, terwijl de sliding van Erik toch keurig op de bal was, niets aan de hand. Extra zuur voor dezelfde man was dat zijn man uit de daaropvolgende vrije trap ook nog eens binnen kopte: 1-2.

Met Koos en Torsten na rust binnen de lijnen begon TWEE wederom voortvarend. De thuisploeg had Kapelle in de houdgreep maar faalde in de persoon van Torsten zichzelf te belonen voor een sterke start na de thee. Meestal is de eerste fase na rust juist niet aan TWEE besteed. Erik snoepte een bal af, haalde de achterlijn en zag Torsten in komen draven. Vanaf randje zestien mocht hij vrij uithalen, en ja, zo’n bal moet er gewoon met keeper en al in. Dat gebeurde echter niet waardoor TWEE verder op jacht moest.

Dat deze jacht gepaard ging met steeds meer ruimte voor uitbraken van Kapelle was een logisch risico. Nadat TWEE nog wat kansen onbenut had gelaten deelde Kapelle de genadeklap uit: 1-3. Pas vijf minuten voor het einde scoorde TWEE de aansluitingstreffer via Gerard. En ondanks dat Koos maande dat er nog tijd zat was, bleek het toch te kort om in ieder geval één schamel punt aan dit duel over te houden. Nadat bij een scrimmage die zijn weerga niet kende TWEE de bal er van dichtbij op miraculeuze wijze niet in kreeg had Jan Willem genoeg gezien. Het was ook de hoogste tijd. Gerard moest nog naar Krabbendijke en het derde was ook al begonnen.

Zo verliest TWEE voor de tweede week op rij met 3-2 en staat het stijf onderaan. Toch is het allemaal lang niet zo dramatisch als vorig seizoen. Het ziet er al stukken beter uit, maar dat er werk aan de winkel is, dat moge duidelijk zijn.

 

De opstelling:

Chris Verhoek; Kevin Kostense, Joost Weeda, Dennis Louwerse, Michiel van Dongen (Marco de Jonge); Don van Vliet, Erik de Vrieze (Koen Kraaijenbrink), Jos Kristelijn, Edgar Louwerse; Gerard Verhoek, Koen Kraaijenbrink (Torsten Henke).

Doelpunten ZSC:

Don van Vliet (1-1), Gerard Verhoek (2-3)

Assists ZSC:

Koen Kraaijenbrink, Jos Kristelijn

Topscorers ZSC:

Gerard Verhoek 3

Don van Vliet             1

Schaduwschutters ZSC:

Jos Kristelijn 2

Koen Kraaijenbrink    1

Overige uitslagen:

Colijnsplaatse Boys 2 – Wolfaartsdijk 2 2-1

 

Bevelanders/Cortgene 3 – Luctor H. 3          1-8

 

Add comment


Security code
Refresh