Agenda

<<  December 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
TWEE begint nieuwe seizoen in mineur
Geschreven door Erik de Vrieze   
zondag 24 september 2017 11:10

De eerste speelronde van het nieuwe seizoen betrof voor TWEE een ontmoeting met een tegenstander die het al jaren tegenkomt in de reserve vierde klasse. Geregeld ook vochten de twee teams samen tegen degradatie. Van die stress kon nu natuurlijk nog geen sprake zijn. En met twee bekeroverwinningen in de beker, resulterend in een ronde verder, toog TWEE met vertrouwen richting Wolfaartsdijk. Er moest wel gevoetbald worden zonder de bezielende leiding van de vakantie vierende trainer Cees. De ploeg was deze middag in handen van het duo Jos en Gerard.

Met de prettige terugkeer van sterkhouder Dennis, een debutant in competitieverband (Kell) binnen de lijnen en een verrassende naam onder de lat (Chris), werd er kelderklasse-achtig omgekleed buiten de kleedkamer. Een stel talenten stond nog te douchen en om te kleden, en ja, daar kon dit sterrenensemble natuurlijk niet op wachten. Het idee dat het moment van aftrappen met rasse schreden naderde hielp ook al niet.

Nadat aanvoerder Gerard de opstelling had gegeven, Jos nog wat inspirerende woorden tot zijn toehoorders slingerde, Chris de juiste kleuren voor zijn outfit gevonden had en Torsten was leeg gescheten kon er dan eindelijk worden begonnen. TWEE kon in de beginfase aardig mee komen, maar was vaak onnauwkeurig naarmate het vijandelijke strafschopgebied naderde.

Na wat mogelijkheden over en weer was het Gerard die alleen voor de keeper verscheen na een te korte terugspeelbal en naar tevredenheid van de kleine Dani zijn ploeg op een 0-1 voorsprong wist te schieten. Het plezier van een voorsprong duurde echter niet lang. Enkele minuten na de openingstreffer was het allemaal niet bijster nuttig wat er zich in de defensie van TWEE afspeelde, waarna Wolfaartsdijk toch wel verdiend op gelijke hoogte kwam.

Dat beide ploegen met deze stand ook de kleedkamer opzochten was voornamelijk te danken aan gelegenheids keeper Chris. Alhoewel, gelegenheids? Daarmee zou je de normaal gesproken stoere verdediger te kort doen. Maar liefst drie maal was hij één tegen één de situatie meester op uitbraken van Wolfaartsdijk. TWEE bleef overigens buiten de kleedkamer. Wat Torsten drie kwartier daarvoor geproduceerd had ging ieder inbeeldingsvermogen te boven. Volgende keer wordt er gescheten in de kantine, of in de vijandelijke kleedkamer. Overal mag, behalve ónze kleedkamer.

Ook direct na rust was de thuisploeg sterker, maar bleek Chris steeds een sta-in-de-weg. De sluitpost ving ballen alsof het niets was en keek ook een aantal inzetten met buitengewoon oog voor precisie naast of over de goal.

Toch vond Wolfaarstdijk de sleutel tot een voorsprong. Een derde tegentreffer bleek uiteindelijk de genadeklap voor de ploeg uit Scharendijke. Edgar had daarna misschien nog wel de grootste kans om TWEE terug in de wedstrijd te brengen. De man die soms zo onnavolgbaar een bal tussen de palen kan schieten bleek nu zo besluiteloos dat de hoek alsmaar moeilijker werd. Achteraf bleek het volgens Edgar aan Don te liggen, die iets te lang op zich liet wachten. Volgende keer maar gewoon skieten Edje!

Een penalty werd vervolgens niet gegeven na redelijk onbesuisd Don torpederen van de doelman. De frustraties liepen ondanks dat het verder een heel sportieve wedstrijd was even hoog op. Gerard werd wegens commentaar weggestuurd, maar bleef staan, en mócht uiteindelijk ook blijven staan en bracht toch nog even de spanning terug in de wedstrijd op aangeven van Jos. Het doelpunt kwam echter te laat, wat heet, de leidsman floot direct voor het einde.

 

Volgende week zaterdag treft TWEE in speelronde twee het vierde elftal van Kapelle, aftrap 12.45.

De opstelling:

Chris Verhoek; Kevin Kostense, Laurens Schampers (Torsten Henke), Dennis Louwerse, Dylan Venneman; Erik de Vrieze (Michiel van Dongen), Jos Kristelijn, Torsten Henke (Don van Vliet), Edgar Louwerse (Erik de Vrieze); Gerard Verhoek, Kell Rietbroek.

Doelpunten ZSC:

Gerard Verhoek 2x (0-1, 3-2)

Assists ZSC:

Jos Kristelijn

Overige uitslagen:

Kapelle 4 – Kloetinge 5 afg

Duiveland 3 – Colijnsplaatse Boys 2-0

Luctor Heinkenszand – MZC’11 4 2-1

Bruse Boys 3 – Goes 2 4-3

 

Add comment


Security code
Refresh