Agenda

<<  December 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
TWEE start nieuw seizoen met eerste winst in bekertoernooi
Geschreven door Erik de Vrieze   
zondag 03 september 2017 12:44

Na vier maanden zonder voetbal was het afgelopen zaterdag weer de hoogste tijd. De eerste balomwenteling voor TWEE stond gepland voor 12.45. Een lunchwedstrijd, op een prachtige mat op een zonovergoten sportpark in het eigen Scharendijke. Het betrof een bekerwedstrijd, de eerste in een serie van twee, op eigen veld. En op eigen veld presteert TWEE altijd beter dan uit. Vorig seizoen werden alle behaalde punten namelijk thuis behaald. En met vijftien man kon het zomaar weer een mooie middag worden.

Na een teleurstellend vorig seizoen roerde TWEE zich danig op de transfermarkt. De equipe van trainer Cees hengelde met Dennis Louwerse, Joost Weeda, Remco Wandel en Ruben Boer maar liefst vier nieuwe spelers binnen. De selectie van dit weekend kende enkel bekende gezichten. Alle met trots gedane aankopen waren deze eerste wedstrijd helaas afwezig.

Cees kon zodoende putten uit de vertrouwde namen en kwam met een nieuwe speelwijze op de proppen. Met Jos als echte nummer tien met daarachter een verdedigend blok van drie en twee man voorop moest het vierde van Oostkapelle worden verslagen. Maar belangrijker dan dat: beter voor de dag komen dan voorgaande seizoenen.

Vooral de eerste helft was het aanzien zeker waard. TWEE voetbalde van tijd tot tijd heel behoorlijk en kreeg ook zeker mogelijkheden. Ondanks dat Cees als fervent liefhebber van goed positiespel het gebruik van de lange bal verafschuwt, verzorgde Nicky een masterclass lange bal versturen. Keurig op maat legde de voorstopper de bal achter de verdediging waarna Gerard zijn ploeg op een 1-0 voorsprong wist te schieten.

Nog voor de thee werd de voorsprong verdubbeld. Het was die kleine behendige dribbelaar op tien die verwoestend uithaalde van buiten de zestien nadat Gerard hem die mogelijkheid bood. De keeper had geen antwoord op de uithaal van Jos: 2-0.

Nippend aan de thee liet Cees weten tevreden te zijn. Het was in die eerste helft al 100% beter dan wat vorig seizoen werd voorgeschoteld. Wel was TWEE af en toe slordig en gaf het onnodig ruimte en mogelijkheden aan Oostkapelle. Nadat Rini vlak voor rust Bob al afloste, kwamen er bij aanvang van het tweede bedrijf nog eens drie verse krachten binnen de lijnen met Peter, Michiel en Ayron.

Na rust begon Oostkapelle wat meer aan te dringen en deed ook op fraaie wijze wat terug: 2-1. Halverwege de tweede helft bracht Gerard met een vrije trap die ik overigens niet heb gezien de marge weer op twee: 3-1. Een echte frommelgoal bracht de spanning weer terug in de wedstrijd nadat een hoop ZSC’ers niet zo heel veel aanstalten maakten tot opruimen, waarna één der Oostkapellenaren zijn kans schoon zag: 3-2.

Gerard, met twee treffers en een assist toch al man van de wedstrijd, zette zijn optreden luister bij door op fraaie wijze Jasper voor de keeper te zetten. Die aarzelde niet en schoot TWEE met een 4-2 eindstand richting de verdiende B’s.

Zo won TWEE haar eerste bekerwedstrijd van dit seizoen en gaat het volgende week op bezoek in Hontenisse, aftrap 14.30.


De opstelling:

Sebastiaan van Rijn; Bob Weenink (Rini Hart), Laurens Schampers, Nicky Baart (Peter Louwerse), Dylan Venneman; Edgar Louwerse, Erik de Vrieze (Michiel van Dongen), Jasper Kraaienbrink; Jos Kristelijn; Gerard Verhoek, Miguel Lindeman (Ayron Kuijsters).

Doelpunten ZSC:

Gerard Verhoek 2x (1-0, 3-1), Jos Kristelijn (2-0), Jasper Kraaijenbrink (4-2)

Assists ZSC:

Gerard Verhoek 2x, Nicky Baart

 

Add comment


Security code
Refresh