Agenda

<<  Januari 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Fusienieuws
Geschreven door Nieuwsbode   
vrijdag 14 juli 2017 07:45

Het is een tijdje stil geweest rondom de voortgang van de fusie van de verenigingen in FC de Westhoek. Toch is er al heel veel gebeurd.

De nadruk heeft de afgelopen periode gelegen op het realiseren van een accommodatie.

Met het college van Burgemeester en wethouders en met de afzonderlijke politieke partijen zijn er gesprekken geweest over de toekomstige accommodatie en onze ideeën daarover. Het rapport van de accommodatiecommissie was hiervoor de basis. De gesprekken dienden ervoor om de politiek op de hoogte te stellen en om steun te verkrijgen voor ons plan. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad hierover natuurlijk het laatste woord. Onze plannen zijn enthousiast ontvangen. De brede insteek (een complex met niet alleen voetbal, maar mogelijk ook met een sporthal en wellicht een regioschool) kan op steun van de ‘politiek’ rekenen en we hebben goede hoop dat de accommodatie van FC de Westhoek in menig verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van 2018 wordt opgenomen.

Ondertussen heeft de gemeente ambtelijk ook veel werk verzet. Ons rapport over de accommodatie is vertaald naar een locatiestudie. Hierin zijn de bestaande locaties afgezet tegen enkele nieuwe locaties, met elkaar vergeleken en doorgerekend. De ambtelijke werkgroep heeft met de accommodatiecommissie de studie besproken, toegelicht en bediscussieerd. Voorzien van onze opmerkingen zal de studie op korte termijn in het college worden gepresenteerd. Bij goedkeuring door het college van Burgemeester en Wethouders kan de studie openbaar worden.

Omdat het college er nog over moet praten heft de studie nog geen formele status en mogen we er op dit moment inhoudelijk nog niets over zeggen, maar de accommodatiecommissie is onder de indruk van de zorgvuldigheid en compleetheid van het stuk. Bij instemming van het college brengt het stuk ons veel dichter bij een beoogde accommodatie. Wij hebben er vertrouwen in!

Na de vakantieperiode gaan we een aantal deelterreinen verder uitwerken. Denk hierbij aan de financiën, het sponsorbeleid, opzetten van de onmisbare statuten en reglementen, een communicatieplan etc. Voor de verschillende onderdelen worden werkgroepjes gemaakt die aan de uitwerking gaan werken. Hierbij kunnen we alle deskundigheid gebruiken die binnen de verenigingen aanwezig is. Je hoort van ons!

 

Add comment


Security code
Refresh