Agenda

<<  Januari 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Colijn 3 - ZSC 3
Geschreven door Jeroen Botty   
zondag 23 april 2017 13:06

Had  zsc 3 zijn laatste paar potjes al gewonnen, vandaag werd daar wederom een overwinning aan toegevoegd.

Colijnsplaat uit stond op de rol, de thuiswedstrijd was ik destijds wegens vakantie niet bij, deze pot werd toen afgesloten met een 2-2- gelijkspel. Colijn staat ook een paar plaatsjes hoger dan zsc 3 op de ranglijst en zou dan ook een geduchte tegenstander worden. 3 steekt al een tijdje in een goede vorm en weet weer veelvuldig het net te vinden, in deze vorm is 3 dan ook een bedreiging voor elke ploeg in onze klasse.

De eerste competitie helft werden door 3 veel potjes verloren op de manier waarop colijn vandaag verloor. Zelf de kansen niet maken , de tegenstander wel en dan eigenlijk heel de wedstrijd achter de feiten aanlopen, zsc 3 begreep heel goed hoe de tegenstander zich vandaag voelde.

Synchroon aan de goede resultaten van 3 loopt ook de opkomst qua spelers, zou lijkt op dat vlak het lek boven bij 3, dat ook vandaag weer over een man of 16 kon beschikken.

Een goede opkomst dus, een enigszins stroef doch behoorlijk veld en wederom lekker voetbalweer ! Zsc 3 had er zin in en dat was de eerste helft goed te zien. 3 was verreweg de gevaarlijkste ploeg en lijkt goed te gedijen bij tegenstanders die graag het spel willen maken. Keer op keer volgden er onderscheppingen en messcherpe counters, gecombineerd met fases waarin zsc 3 de baas was op de helft van colijn, maakten dat zsc 3 zichzelf met slechts een 3-0 voorsprong bij rust tekort deed. Zsc speelde alleszins behoorlijk vandaag en liet het balletje makkelijk rondgaan, het was de eerste helft vooral Nico die een hoofdrol vervulde, een paar keer verscheen hij alleen voor de keeper, waar hij normaal nog weleens wil missen was het vandaag wel twee keer raak, ook nelis pikte zijn goaltje mee en zo stokte de teller op 3. Had zsc het allemaal wat beter uitgespeeld en afgemaakt, dan had het bij rust zomaar 7 of 8 tegen 0 kunnen zijn. Colijn kon er , behoudens veel overtredingen, die eerste helft niet veel tegenover stellen, 1 keer schoot het op de paal, veel meer kansen had het niet.

Zo was er niet veel aan de hand dus en leek het een eenvoudige overwinning voor drie te worden. In de rust wat wisselingen en weer de wei in.

Gelijk viel mij al op dat colijn een verjongingskuur had ondergaan in de rust, het bracht wat verse a-tjes in en daar had 3 moeite mee. Colijn naam het heft in handen en heerste vooral op het middenveld. Zsc 3 begon ook slap aan het tweede bedrijf, vreemd , want de eerste helft zaten we er wel fel bovenop... Het zorgde ervoor dat 3 onder druk kwam te staan en het lukte niet of nauwelijks om onder die druk uit te voetballen. Het onvermijdelijke gebeurde, een doelpunt voor Colijn en zo nam het vertrouwen toe bij de gele mannen en bekroop ons het "het zal toch niet " gevoel... Colijn ging verder waar het gebleven was en kreeg ook meer kansen, ik telde 1 x paal en 2 x lat, en nog was 3 blijkbaar niet wakker. Het keerpunt kwam halverwege de tweede helft, een moment waarop je maar weer eens goed kon zien hoe 1 cruciaal moment een wedstrijd kan beslissen in je voor- of nadeel. De middenvelder van Colijn kreeg de bal een meter of zes voor een open doel aangespeeld en schoot tegen de derriere van uw reporter aan, het had natuurlijk de 2-3 moeten zijn. Colijn nam de corner, die sjaak oppikte en snel meegaf aan jeroen die zijn man wist te passeren en de bal bij nelis kreeg, die was koelbloedig en schoot de 1-4 binnen, wedstrijd gespeeld. Zo had colijn dus de wedstrijd nog kunnen winnen en een minuut later stond het op een onoverbrugbare achterstand. Na die goal was het wel een eind gedaan met de thuisploeg en kon zsc weer gaan voetballen, het resulteerde in nog een goal van nelis en eentje van John, een handjevol aardige kansen werden nog gemist. Tussendoor wist een middenvelder van Colijn nog de mooiste van de middag te maken, een prachtige stift zorgde voor de 2-6 eindstand in scharendijks voordeel.

Voorts was er nog wel wat gedoe over het wisselbeleid maar kwam uiteindelijk iedereen aan voetballen toe.

Zo resteren zsc 3 nog 2 potjes , eerst aankomende week thuis tegen duiveland 4 en de laatste wedstrijd uit naar bevelanders.

Zo zou zsc 3 nog wel eens bepalend kunnen gaan zijn in de titelstrijd tussen bru en bevelanders op de allerlaatste speeldag, maar we gaan het zien ! 3 eindigt sowieso als middenmotor en kan terugkijken op een matig seizoen.

Opstelling :

Werner, Niek (45e Edgar), Jan (45e Dick), Jeroen, Nico, Mike (30e Jos), Koos, JW (60e Arjan), Niels en Luc (60e John)

 

Add comment


Security code
Refresh