Agenda

<<  November 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Riante zege voor zsc 3
zondag 26 maart 2017 12:24

We schrijven zaterdag 25 maart 2017, ZSC 3 mag vandaag aantreden tegen Kortgene 1 op een heerlijke zonnige dag, ideaal voetbalweertje !

Nu denkt u vast, dat ZSC 3  daar hebben we tijden niks van vernomen, dat klopt ! Het eindelijk weer eens verschijnen van een verslag heeft echter niets te maken met de goede resultaten van zsc 3 van de afgelopen weken. Het valt uw reporter op dat onze vereniging langzaam achteruit gaat, het is wekelijks een strijd om drie teams op te stellen en je proeft overal de desinteresse. Om toch vooral niet mee te gaan in de teloorgang van onze club heeft uw reporter derhalve weer besloten om , indien de tijd het toestaat, weer eens wekelijks een verslag te produceren. In de hoop dat het een klein beetje enthousiasmeert om toch vooral elke zaterdag je balletje te komen trappen ! Dus onder het mom van alle kleine beetjes helpen......

 

Goed, de wedstrijd dan, u komt binnen terwijl het seizoen voor ZSC 3 er tweederde op zit. ZSC 3 bevind zich op de 7e plaats met 21 punten uit 17 wedstrijden. Het wist 58 keer het net te vinden , daar stonden 59 tegenstreffers tegenover. Voorlopig een negatief doelsaldo voor de mannen van Johan en geen al te best seizoen. 3 wordt al het hele seizoen geplaagd door de blessures en afwezigen en boekt derhalve wisselende resultaten. Twee seizoenen geleden is het nog maar dat 3 glorieus kampioen werd in dezelfde klasse, alle wedstrijden werden toen gewonnen, je zou kunnen stellen dat de neerwaartse spiraal dan ook in hoog tempo is ingezet. Hoe dat komt is niet zo moeilijk, zoals ik al eerder zei missen we vaak spelers, tevens worden wij steeds ouder en/of onze tegenstanders steeds jonger. Het gebrek aan trainingsarbeid komt de resultaten ook niet ten goede. Voetballend zit het met 3 doorgaans nog wel goed, de wedstrijden dat we de kans krijgen om te voetballen gaat het balletje doorgaans goed van man tot man, met kansen en doelpunten tot gevolg, te vaak gebeurt het echter dat we niet of te weinig aan voetballen toekomen, met nederlagen tot gevolg. Zo is zsc 3 verworden tot een middenmotor die van vrijwel iedereen kan winnen , maar ook verliezen.

Vandaag stond dus Kortgene 1 op het programma, de uitwedstrijd was destijds door 3 gewonnen met 0-4, ik kon mij ook niet herinneren ooit te hebben verloren van Kortgene, dat waren we vandaag ook zeker niet van plan. Omdat Kortgene doorgaans in een bonte verzameling rode tenues aantreed mocht 3 vandaag blauw aantrekken, ook hier de gebruikelijke taferelen om een XL-etje te bemachtigen omdat die shirts nou eenmaal elk jaar krimpen... De scheidsrechter van dienst vandaag was een vrolijke utrechter die het tijdens zijn vakantie niet kon laten om een potje te fluiten, had iedereen maar zo'n instelling... Het was even wennen , de beste man fluit doorgaans op aardig niveau en verliet met enige regelmaat de middencirkel, hij zat er kort bovenop en floot een prima pot. Bijzonder was ook om te zien dat het team waarmee 3 destijds van Kortgene won, vandaag op maar liefst 6 plaatsen gewijzigd was.

Johan wist 11 namen op papier te krijgen die de begin-opstelling vormden, er namen maar liefst 5 spelers plaats op de bank, een ongekende luxe. Zsc 3 begon wervelend, binnen de 2 minuten lag de 1-0 al in het netje, nog geen minuut later was het uit een prachtig genomen vrije trap echter alweer gelijk, 1-1. ZSC 3 ging echter gewoon door met voetballen en na 7 (!) minuten stond de stand van 3-1 op het bord, het liep lekker in de voorste gelederen tussen Miguel en Niels, veelvuldig wisten we onze spitsen te bereiken en zo ging het hard. Het eerste half uur was 3 heer en meester en liet het de bal goed rondgaan, Kortgene kon niks anders doen dan achteruit lopen en proberen de schade te beperken. De aanvalsdrift mondde uit in een vierde doelpunt, wedstrijd gespeeld....zou je zeggen ! Dick dacht daar echter anders over en besloot vlak voor rust de spanning toch enigszins terug te brengen, hij bood de spits van Kortgene een niet te missen kans, deze pakte het cadeautje gretig uit en zo kon het gebeuren dat 3 niet alleen het initiatief gedurende de eerste helft uit handen had gegeven , maar ook de al zekere overwinning op het spel zette.

In de rust wat wissels, Niek erin voor Us, Edje Hof voor Dick, de overige wissels bleven, al dan niet vrijwillig, nog even op de bank.

Het was voor 3 zaak om het eerste kwartiertje na rust vooral geen tegentreffers te incasseren, de mannen uit Kortgene zagen er nou ook weer niet zo getraind uit dat ze nog 45 minuten vol gas konden geven. Met wat kunst en vliegwerk lukte het om dit kwartier zonder kleerscheuren door te komen, al moest Koos nog wel 1 keer gestrekt om met een sliding een tegendoelpunt te voorkomen. Het beste was er nu wel vanaf bij onze tegenstander en 3 begon weer te voetballen, uit een counter tekende Miguel voor de 5-2, wedstrijd definitief gespeeld. Bij Kortgene was het beste er nu wel vanaf en zodoende kon 3 vrolijk voetballen en wist het weer met enige regelmaat de spitsen te bereiken, John kwam er nog in voor miguel. Ondanks vele twijfelachtige vlagsignalen van de vlagger van dienst aan Kortgeense kant (boze tongen beweren dat hij op "vlagcursus" ging samen met onze Jaap) liep zsc 3 nog uit naar een riante overwinning. Nog drie keer werd het net gevonden waarvan eentje door de linker van Edgar. Een handvol kansen werden nog om zeep geholpen, maar het deed er niet meer toe. Zsc 3 sloot de pot winnend af, 8-2.

Kortgene was, zoals altijd, een leuke sportieve tegenstander en zo boekte 3 de tweede overwinning op rij op een heerlijk voetbalmiddagje. Na afloop lieten we ons de goudgele rakkers goed smaken en waren we nog getuige van een (uiteindelijk toch nog benauwde) zege van ons vlaggeschip op Stavenisse.

De dag werd door sommigen afgesloten met een bordje of 6 Chinees, helaas was daar de opkomst wel enigszins tegenvallend, gelukkig maar dat Arjan zich opofferde om voor 3 te eten.

Volgende week is er geen programma voor 3, de daarop volgende dinsdag wordt deze pot ingehaald tegen Brouw 2.

Opstelling :

Sjaak, Koos, Us (45e Niek), Nico, Jeroen, Arjan, Torsten, Edgar, Dick (45e Ed. H), Niels, Miguel (70e John)

Jan en Barry hielden hun trainingspak aan

Laatst aangepast op dinsdag 28 maart 2017 12:53
 

Add comment


Security code
Refresh