Agenda

<<  Januari 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
TWEE lijkt aan de beterende hand na winst op Bru 3
Geschreven door Erik de Vrieze   
zondag 02 oktober 2016 13:40

 

Na de veegpartij in Philipsland mocht TWEE het afgelopen weekend proberen tegen het derde van Bruse Boys, dat met al een overwinning op zak naar Scharendijke kwam. Het was de tweede wedstrijd zonder Cees, die vakantie viert in Benidorm. De aanloop naar deze derde speelronde was niet erg hoopgevend. Negen afmeldingen kreeg ik te verwerken. Op een lijstje van twintig is het dan geen hogere wiskunde dat je er dan niet heel veel meer overhoud.

 

Om het nog wat ingewikkelder te maken: het derde kon ook nog wel iemand gebruiken. Dat werd deze keer Kevin. Weinig anders kon ik dan ook doen door John te benaderen, of er naast Chris niet nog iemand terug kon komen naar TWEE. Dat verzoek werd ingewilligd, waarvoor dank, waardoor zowel TWEE als het derde met elf konden beginnen. Bob zou bij aanvang enige wissel zijn, maar omdat TWEE op het laatste moment iemand aan het vlaggenschip moest afstaan, vond Bob zichzelf ineens terug als rechtsachter. Dylan ging met haastige spoed naar Stavenisse. Meevaller was dat Ayron halverwege de eerste helft ons kwam versterken.

Het werd uiteindelijk de middag van beide spitsen aan de kant van TWEE. Met ieder twee doelpunten, kom daar nog eens om bij TWEE, hielden beide mannen gelijke tred op de topscorerslijst. Koen had er deze middag werkelijk waar een héleboel kunnen maken, maar bleef uiteindelijk steken op twee. Koen had ook nog tot driemaal toe af moeten leggen op een geheel vrijstaande medespeler. Uiteindelijk bleken deze keuzes niet rampzalig, maar dat er op zo’n moment anders gekozen moet worden moge duidelijk zijn. Zeker op ons bescheiden niveau behoor je met twee man alleen voor de keeper zo’n situatie samen tot een goed einde te brengen.

Gerard deed er alles aan om meer dan zomaar een regeltje in dit verslag toebedeeld te krijgen. Zijn treffer in de eerste helft was al buitengewoon fraai, wij als directe betrokkenen betwijfelen of de poging niet als voorzet bedoeld was ;-), maar de gelegenheidskeeper was kansloos op een bal, ver rechts van het doel, die ineens zo sterk daalde dat het in de linkerbovenhoek zeilde.

Met een stand van 2-0 zochten beide elftallen halverwege de kleedkamer op. Louter lachende gezichten waren er te zien, met een vleugje verbazing eroverheen. Hier en daar een coachende noot van ieder die dat nodig vond, gevolgd met weer een lach. Eén ding moest haarfijn duidelijk zijn: fatsoenlijk de kleedkamer weer uit. Het maakte de eerste minuten niet uit wat met dat ronde ding gedaan werd, maar geen raar gedoe.

Na een minuut of tien in de tweede helft, toen die doorgaans zorgelijke fase voorbij was, viel ineens toch de aansluitingstreffer. Een lange bal werd door iedereen gemist en uiteindelijk achter Sebastiaan gewerkt. Heel even was TWEE geschrokken. Het zou toch niet? Gelukkig kwam de helpende hand van de keeper van Bru, die de bal zomaar aan Gerard schonk. Die bedacht zich geen moment en bracht de marge weer op twee.

Mooiste doelpoging werd een beetje links van het doel na een uitstekende voorzet direct door Gerard met links richting doel gevolleerd maar zeilde helaas net over de lat. Het was een van de hoogtepunten in een helft waarin TWEE legio kansen onbenut liet.

De laatste treffer van de middag kwam op naam van Jos, die niet kon missen op een meter van een leeg doel. Zo won TWEE haar eerste wedstrijd van dit seizoen met 5-1 en tankte het als team vooral zelfvertrouwen, want daar hadden MZC en NOAD (dat deze speelronde met 0-3 won in Zierikzee) een paar flinke deuken in geschoten. Eén zaluw maakt nog geen zomer, maar TWEE lijkt aan de betere hand.


Speelronde 4:

Volgende week gaan we naar Colijnsplaat, waar we gaan spelen tegen het plaatselijke tweede. Dat verloor de eerste ronde met 2-3 van NOAD en won daarna van Bruse Boys (0-6) en dit weekend van Kapelle (2-1). TWEE zou bij winst aan kunnen haken bij een gezelschap dat nu al op zes punten staat. Bij verlies ontstaat er al een vervelend gat. Aftrap 13.30.

De opstelling:

Sebastiaan van Rijn; Bob Weenink, Rini Hart, Christian Verhoek, Jasper Kraaijenbrink; Edgar Louwerse, Torsten Henke (Erik de Vrieze), Jos Kristelijn, Erik de Vrieze (Ayron Kuijsters); Gerard Verhoek, Koen Kraaijenbrink.

Doelpunten ZSC:

Koen Kraaijenbrink 2, Gerard Verhoek 2, Jos Kristelijn

Topscorers:

Gerard Verhoek 3

Koen Kraaijenbrink    3

Jos Kristelijn               1

Overige uitslagen:

MZC’11 4 – NOAD’67 3                  0-3

Duiveland 3 – Brouwershaven 1          1-4

Heinkenszand 3 – Wemeldinge 2         1-5

Kapelle 3 – Colijnsplaatse Boys          1-2

Stand na speelronde 3

1. Noad’67 3                              3-9       15-3

2. Wolfaartsdijk 2                        2-6       9-4

3. Yerseke 3                                2-6       4-1

4. Wemeldinge 2                          3-6       13-5

5. Colijnsplaatse Boys 2               3-6       10-4

6. MZC’11 4                               3-6       8-4

7. Kapelle 3                                 3-3       3-5

8. Brouwershaven 1                     3-3       6-9

9. ZSC’62 2                                3-3       7-13

10. Bruse Boys 3                           3-3       4-13

11. Heinkenszand 3                       3-0       4-11

12. Duiveland 3                             3-0       3-14

 

Laatst aangepast op zondag 02 oktober 2016 14:24
 

Add comment


Security code
Refresh