Agenda

<<  December 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
NOAD 3 deelt mokerslag uit aan machteloos TWEE
Geschreven door Erik de Vrieze   
zondag 25 september 2016 13:13

 

In de tweede speelronde stond een uitwedstrijd tegen het derde van NOAD op het programma. Net als in de eerste speelronde ook in Philipsland een zonovergoten sportpark. Had TWEE vorige week in MZC 4 al een kampioenskandidaat getroffen, de tegenstander van dit weekend beloofde ook een flinke kluif.

 

Als degradant uit de reserve derde klasse zou van NOAD verwacht mogen worden dat het om de bovenste plaatsen mee mocht doen. Na een prima eerste helft en een waardeloos tweede bedrijf tegen MZC mocht TWEE het deze keer opnieuw proberen tegen een mogelijk op papier sterkere tegenstander.

In een opstelling die gebaseerd was op trainingsopkomst eigenlijk geen verrassingen. Ayron en Dylan speelden vorige week met het derde mee en mochten na getraind te hebben dan ook beginnen. Met Marijn, Nicky en Michiel zaten er drie op de bank die niet hadden getraind. Peter en Edgar waren er ook niet met trainen en mochten deze keer met het derde voetballen (5-4 verlies). Gerard rolde met het vlaggenschip Cadzand op (10-1).

Doelpuntrijk werd ook de wedstrijd van TWEE, maar dat kon het vooraf kon het natuurlijk ook niet weten dat het zo'n veegpartij zou worden. Na een 1-1 ruststand, was het 9-1 bij het laatste fluitsignaal. Op papier werd er met twee spitsen gespeeld. In de praktijk kwam het daar nauwelijks van. NOAD was de baas op eigen veld en had TWEE stevig onder de duim. Op eigen helft groef TWEE zich met tien man in, loerend op uitbraken. Koen stond als meest vooruit geschoven pion eenzaam voorin. Met kunst en vliegwerk haalde TWEE met een 1-1 stand de rust.

Nadat NOAD verdiend aan de leiding kwam, wist TWEE vanuit het niets langszij te komen. Een eenvoudige lange pass van Jasper werd slecht beoordeeld door de NOAD verdediging waardoor Koen richting doel kon stormen en koel kon afronden. NOAD had meerdere mogelijkheden op een nieuwe voorsprong, maar die kreeg TWEE ook.

Na de thee bleef TWEE nog precies 27 seconden in de wedstrijd. Vanaf dat moment kreeg het in 35 minuten maar liefst acht doelpunten te slikken. En dan floot op veler verzoek de scheidsrechter, die naar mijn idee helemaal niet verkeerd floot, ook nog tien minuten voor tijd af.

Dit NOAD bleek een veel betere ploeg dan MZC vorige week, met veel meer voetbal. Al liet TWEE het ook wel heel makkelijk toe. De ploeg uit Scharendijke kon het de eerste helft nog aardig bijhouden maar zakte na de rust als collectief volledig door het ijs. Nu, een dag later, vind ik het geen schande om van zo’n ploeg te verliezen, maar de manier waarop TWEE zichzelf in de tweede helft presenteerde was beneden alle peil.

Vooraf in de kleedkamer hamerde ik op trainginsopkomst. Af en toe hoor ik opmerkingen dat we serieuzer moeten gaan trainen. Dat is prima, maar KOM dan ook trainen! Slechts een select gezelschap van TWEE is er wekelijks met trainen. Afgelopen dinsdag waren er in totaal elf(!!) spelers van ons tweede en derde samen.

Als we niet iets doen aan het KOMEN trainen en de MANIER van trainen, dan is nu al duidelijk dat we meer dan de helft van de wedstrijden met ruime cijfers gaan verliezen. Het is geen toeval dat we twee keer een eerste helft spelen en dat volhouden, en na rust volledig instorten. TWEE zal wat punten betreft toch ergens begin twintig uit moeten komen, want anders wacht toch echt degradatie. En op dit moment zou ik niet weten op basis waarvan we die punten moeten halen.

Bij de achtste treffer kreeg ik van Jos de vraag: ‘Hoe kan dit?’

Het antwoord op deze vraag zal toch niet alleen te maken hebben met KWALITTEIT en CONDITIE en een stukje MENTALITEIT? Want dan is het droevig gesteld.

Nu weet ik niet wie van ons dit allemaal leest, maar ik hoef toch niet als enige deze vraag te beantwoorden?

Speelronde 3:

Volgende week komt Bruse Boys 3 naar Scharendijke. De nummer vijf van vorig seizoen won de eerste wedstrijd en heeft dit weekend niet gespeeld. Om nog een andere open deur in te trappen. Ach, iets met een ander vaatje.

 

De opstelling:

Joost Bouwman; Kevin Kostense; Rini Hart, Chris Verhoek (Torsten Henke), Jasper Kraaijenbrink (Michiel van Dongen); Ayron Kuijsters (Nicky Baart), Torsten Henke (Marijn Postma), Jos Kristelijn, Dylan Venneman; Erik de Vrieze, Koen Kraaijenbrink.

 

Doelpunten ZSC:

Koen Kraaijenbrink

 

Topscorers:

Gerard Verhoek 1

Koen Kraaijenbrink

Overige uitslagen:

 

MZC’11 4 – Duiveland 3 5-0

Brouwershaven 1 – Wemeldinge 2    1-6

Yerseke 3 – Kapelle 3                       2-0

 

Wolfaartsdijk 2 – Heinkenszand 2      4-2

 

1          NOAD'67 3               2-6       12-3

2          MZC'11 4                  2-6       8-1

3          Wolfaartsdijk 2          2-6       9-4

4          Yerseke 3                  2-6       4-1

5          Bruse Boys 3             1-3       3-2

6          Wemeldinge 2            2-3       8-4

7          Kapelle 3                   2-3       2-3

8          Colijnspl. Boys 2        1-0       2-3

9          Heinkenszand 3          2-0       3-6

10        Brouwershaven 1       2-0       2-8

11        Duiveland 3                2-0       2-10

 

12        ZSC'62 2                   2-0       2-12

Laatst aangepast op zondag 25 september 2016 13:47
 

Add comment


Security code
Refresh