Agenda

<<  November 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
ZSC haalt ouderwets uit tegen Bergen!
Geschreven door Ronald de Vrieze   
zondag 06 maart 2016 17:28

Hallo fans!

Na de moeizame 4-2 overwinning in de derby tegen Wik vorige week, moest er gisteren afgereisd worden naar Bergen op Zoom. Op een mooi complex maar met een slecht veld was hier Bergen de tegenstander, een ploeg waar thuis met maar liefst 9-1 van werd gewonnen.

Om half drie was het Bergen dat mocht aftrappen en vijf minuten later zelfs al voor de tweede keer. Het was Robin die bij de tweede paal gereed stond om de voorzet vanaf links snoeihard binnen te koppen en ZSC snel op voorsprong te zetten. Dat beloofde wat voor de rest van de middag. Echter in de beginfase stelde Bergen een aantal gevaarlijke aanvallen tegenover het spel van de rood-witte (vandaag overigens spelend in het blauw), waarbij men continu op zoek ging naar de snelle spits.

De verdediging van ZSC kreeg in deze fase nog geen grip op deze snelle spits en de snelle gelijkmaker kwam dan ook van zijn voet. Na balverlies op het middenveld werd hun spits weggestuurd en hij wist met links hard in de verre hoek binnen te schieten, net buiten bereik van Raymon. ZSC herpakte zich echter zeer snel. Andrey verzond een lange bal strak langs de zijlijn, waarop de Bergenaren appelleerden dat deze over de zijlijn zou zijn geweest. De vlag bleef echter terecht naar beneden en Robin liet maar weer eens zien een aardige sprint in de benen te hebben. 3/4 withemden flitsten voorbij waarna hij vanaf de achterlijn de bal panklaar teruglegde op de meegesprinte Don die onberispelijk binnen schoot, 1-2.

En toen ging het ineens hard. Barry schudde net over de middenlijn twee man van zich af en zag Ronald vertrekken en besloot dus een prima steekbal op Nicky te geven. Nick kapte zijn tegenstander uit en schoot feilloos binnen, 1-3. Een paar minuten later was het wederom Robin die de trekker mocht overhalen en ook Nicky tekende voor zijn tweede van de middag. En toen waren er welgeteld 16 minuten gespeeld. ZSC bleef de veel betere ploeg maar verzuimde om voor rust nog verder afstand te nemen. Zo had een pass van Torsten op Nicky nog een beter einde verdiend, maar helaas gleed de spits weg bij het uithalen waardoor de keeper eenvoudig redding kon brengen.

In de rust werden weer wijze woorden gesproken en dat er de tweede helft gewoon hetzelfde gevoetbald moest worden als in de eerste om de score verder uit te breiden. Dit liet echter lang op zich wachten. Bergen kon niet en zoals al eerder dit seizoen wilde ZSC nog wel maar was het te slordig bij een ruime voorsprong. In een poging het spel weer wat meer elan te geven bracht de trainer Dylan binnen de lijnen en niet veel later kwam er nog een gewichtig tactisch plan uit de hoge hoed.

Het is nog niet duidelijk of de trainer hier al enige tijd op had zitten broeden en besproken had met Chris of dat dit nog een van de nooit eerder vertoonde kwaliteiten van hem is, want hij vulde het met verve in. Chris werd in de spits geposteerd en fungeerde als prima aanspeelpunt en werd direct een plaag voor de Bergse verdediging. Het was dan ook geen toeval dat Chris rond de 70e minuut na goed doorgaan een vlijmscherpe voorzet afleverde op het hoofd van wederom Robin, die via de binnenkant van de paal alweer zijn 30e!! doelpunt van dit seizoen aantekende en enkele minuten later ook nog zijn 31e, 1-7.

De sfeer binnen de lijnen was inmiddels wat grimmiger geworden, maar Bergen, wat inmiddels nog met 10 man op het veld stond wegens een terechte rode kaart voor natrappen op Barry, bleef proberen om er nog wat van te maken. Het was alleen simpelweg niet bij machte om het ZSC nog echt lastig te maken deze middag, al had de snelle spits nog een prima doelpoging die vanaf een meter of achttien net naast de paal vloog. Het was ZSC dat het spel bepaalde en op weg naar zijn tweeëndertigste en vijfde van de middag werd Robin hierom omver gekegeld in de zestien en mocht een der ZSC’ers aan gaan leggen vanaf de penaltystip. Het publiek, wat massaal op dit affiche was afgekomen, scandeerde vanaf de volgepakte tribune al de naam van degene die in hun ogen achter de bal plaats moest nemen. Camera’s werden nog eens scherp gesteld toen Ronald de bal neerlegde en zich opstelde voor zijn aanloop.

En toen ging alles in slow motion. De wind ging liggen, het spel op het 2e veld werd stil gelegd, honden blaften niet meer, iedereen hield gespannen zijn adem in. Een zweetdruppel van de reeds geleverde inspanning gleed over zijn gezicht, maar hij liet zich door niks of niemand afleiden. Met een ferme pass nam hij zijn aanloop en liet de bal van zijn voet vertrekken. Door een duizendtal ogen werd de bal gevolgd en opeens was de wind terug, het spel op het 2e veld ging verder, honden blaften weer, de keeper lag in de verkeerde hoek en gejuich viel van de tribune op het veld op het moment dat de bal tegen de touwen schoot. 1-8! De vreugde was luid en groot, want dit betekende het eerste doelpunt van Ronald in het vlaggenschip van ZSC.

Op het eind van de wedstrijd werd de vreugde nog groter, toen Chris zijn spel beloonde na een opgezette een-twee met Robin en op onnavolgbare wijze de 1-9 nog achter de keeper wurmde.

Zo blijft ZSC in het spoor van koploper SKNWK, op 4 punten achterstand maar met een wedstrijd minder gespeeld. Of dit zo blijft zal de komende weken blijken als het achtereenvolgens Rilliandia (thuis) waarmee het de tweede plaats deelt, Hansweertse Boys (uit) en de inhaalwedstrijd tegen Dosko (thuis) heeft gespeeld.

Belangrijke weken dus voor de equipe van Jos Kristelijn!

 

 

Add comment


Security code
Refresh