Agenda

<<  November 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
ZSC sluit eerste seizoenshelft overtuigend af
Geschreven door Ronald de Vrieze   
maandag 14 december 2015 11:11

Dit weekend werd de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft gespeeld. Na de prima uitzege op het kunstgras in Halsteren, waar Joost de geblesseerde Raymon op uitstekende wijze verving onder de lat en Robin met 2 goals zorgde voor een 0-2 uitslag op het bord, was het nu zaak ook deze laatste wedstrijd winnend af te sluiten.

Voorafgaand aan de soep en broodjes werd aan coach Jos nog een presentje gegeven, waarvan we hopen dat zoon Pim er veel plezier van zal hebben. Snel daarna werd de kleedkamer opgezocht om het rood-wit voor een laatste keer aan te trekken dit jaar en om half 3 het balletje aan het rollen te brengen op de prima bijliggende grasmat. Alle lof voor de veldmeester!

Al gauw na het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat ZSC vandaag een maatje te groot zou zijn voor Vrederust. De rood-witten hielden het veld groot en creëerden ruimte voor zichzelf om te voetballen, maar liet het na om de score te openen. Typerend misschien dat dit ook in de eerste competitiewedstrijd tegen SPS gebeurde, al was het veldspel nu vele malen beter. Er was dan ook enige opluchting toen de 1-0 eindelijk binnen viel. De eerste goede voorzet van deze middag vertrok van de voet van Koen en werd bij de 2e paal prima ingekopt door Nicky. Zo smaakte de thee toch wat beter en kon ZSC zich alleen de onzorgvuldigheid in de eindpass verwijten.

De rust had ZSC goed gedaan, want al snel maakte Nicky er 2-0 van en was Vrederust gebroken. De mooiste van de middag kwam van de punt van Don, die aan het eind stond van een heerlijke aanval over meerdere schijven en de bal hard in de kruising punterde, 3-0.

Robin mocht zijn doelpuntentotaal ook nog bijwerken deze middag. Na een prima combinatie werd de bal keurig klaargelegd op de rand van de zestien en kon Robin net onder de lat hard binnen schieten, 4-0. De 5-0 kon hij attent binnen tikken, in de rebound op een harde kopbal van de koud ingevallen Barry.

Het slotakkoord was voor Jos die helemaal terug lijkt te zijn van zijn blessure. Uit een goede vrije trap van man-of-the-match Lennart kon hij raak koppen en de eindstand van 6-0 op het bord zetten.

Zo sluit het vlaggenschip met een eenvoudige overwinning de eerste seizoenshelft af en gaat het met een achterstand van slechts 3 punten op koploper SKNWK de winterstop in. Over 6 weken kan er gestart worden om deze laatste 3 punten teniet te doen. Er zal dan weer scherp begonnen en met dezelfde inzet als de afgelopen weken gespeeld moeten worden, als er 23 januari 2016 wordt afgetrapt op Sportpark D’en Aekerboam in de uitwedstrijd tegen SPS.

Langs deze weg willen we alle supporters, sponsoren, vrijwilligers en iedereen die ZSC een warm hart toedraagt bedanken voor alles en hopen jullie allen volgend jaar terug te zien om er met zijn allen een mooi en sportief 2016 van te maken!

 

Add comment


Security code
Refresh