Agenda

<<  November 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Teleurgestelde Tholenaren terug 't eiland top.
Geschreven door Chris   
donderdag 03 december 2015 15:00

Lieve Dita,

Huh, lieve Dita? Ja, lieve Dita. Een paar seizoenen geleden bezweek ik onder de druk van een penalty thuis tegen WIK, en nu bezwijk ik onder de druk van Dita. Niet letterlijk, voordat er familieruzies ontstaan. Blijkbaar lekt mijn dagboek uit, met alle gevolgen van dien. Ik krijg haatmails, kogelbrieven en huwelijksaanzoeken. En ookal zijn ze allemaal getekend door ene Sjaak D., het is toch best eng. Vandaar dat ik het een beetje rustig aan doe met de stukjes en mijn tijd pak. Sorry Dita.

Nou, bij deze pak ik weer wat tijd. Afgelopen zaterdag mochten we thuis aantreden tegen het altijd lastige Stavenisse. In de heenwedstrijd hadden we slechts een nipte 2-8 overwinning geboekt, waardoor de meeste spelers deze vrijdag niet gedronken hadden. Behalve Mark, Mark drinkt altijd. Gelukkig waren er broodjes en soep tegen de kater, opgediend door Marijn en Joost. Laatst genoemde heeft overigens het talent om een biertje zo te tappen dat deze alleen uit schuim bestaat. Je hebt er geen zak aan, maar het vult wel je CV op. Na de soep en broodjes speelden we nog een rondo’tje, waarbij Dennis deze dag officieel verloren had. Dita, Dennis kreeg zo’n ongelooflijk harde panna van Nicky, hij schaamt zich er nog voor. Gelukkig gaan we discreet met zulke dingen om bij ZSC en hebben we hem met zijn allen gesteund. Wacht: DENNIS KREEG ZO’N ONGELOOFLIJK HARDE PANNA VAN NICKY. Je merkt het al, de sfeer was top. Don was toevallig aan het werk.

Over de wedstrijd kan ik eigenlijk vrij kort zijn: Wikipedia zegt dat er in Stavenisse 1742 inwoners telt. Blijkbaar kan er daar geen een van voetballen. De eerste helft begon heel goed en er lagen al snel 3 ballen in het netje. Voor rust werd er nog eentje bijgeprikt en zo had Nicky deze middag 3 doelpunten gemaakt ÉN DENNIS EEN ONGELOOFLIJK HARDE PANNA GEGEVEN! De tweede helft werd gebruikgemaakt van de zwaar bezette bank. Gedurende de tweedehelft werd Jos E (blessure aan het lichaam) en JP (chronisch mentale blessure) ingebracht. Tijdens de rust mocht ik (chronische blessures+gebrek aan talent en conditie) al gaan warmlopen. Normaal betekent wisselen dat je elftal zwakker wordt, bij ons betekent het vooral dat er een stuk meer sarcasme in je elftal komt. In de tweede helft van de eerste helft van de tweede helft werd er gescoord via een messcherpe counter waarna Stavenisse dacht: ‘Kom laten we totaal niets veranderen aan de tactiek, maar gewoon lekker blijven aanvallen, wie weet winnen we nog.’ Hierna werd er nog driemaal op exact dezelfde manier gescoord. Dennis pakte overigens nog een slimme gele kaart nadat hij makkelijk werd uitgespeeld. Stel je voor dat de spits Ome Roo nog had uitgespeeld en daarna Raymond had weten te omzeilen, dan had Stavenisse met de 7-1 toch de aansluitingstreffer te pakken. Dennis, die overigens voor de wedstrijd EEN ONGELOOFLIJK HARDE PANNA VAN NICKY HAD GEHAD, kreeg niet de fles rose, maar zou eerder een fles groen krijgen (de kleur die complementair is aan roze is namelijk groen. Complementair betekent in deze context dat roze tegenover groen staat in het kleurenprisma, Amusant én informatief, wow).

Na de wedstrijd hebben we met zijn allen nog een bier gedronken en gelachen om Dennis en de panna. Een groepje van Stavenisse wou niet vertrekken, waardoor we genoodzaakt waren om de laatste flessen schrobbelaar te verstoppen. Volgende week spelen we in en tegen Halsteren. Wie weet schrijf ik iets. Spannend he?

-xoxox-

Yvette Man

 

PS: voor de wat ouderen onder ons. Een panna is het poorten van een tegenstander. Het feit dat Dennis een enorm harde panna van Nicky kreeg betekent dus niets seksueels.

Laatst aangepast op donderdag 03 december 2015 15:34
 

Add comment


Security code
Refresh