Agenda

<<  November 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
ZSC 1 ruim langs Stavenisse
Geschreven door Ronald de Vrieze   
zondag 01 november 2015 17:11

Hallo fans!

We trappen even af met een noodzakelijke rectificatie uit het verslag van de wedstrijd tegen Rillandia, twee weken geleden. Geëmotioneerd wees de ‘never skip leg day’ Schipper me erop dat de voorzet op Jean-Paul niet van de voet van Dylan kwam, maar van hem. Want ja, wat heeft al die training voor nut als het resultaat ervan niet wordt opgetekend? Bij deze, het was een perfect afgemeten voorzet van de Schipper, die een beter einde had verdient.

Een week na de zure nederlaag tegen Rillandia geen vrij weekend, maar een naar voren gehaalde wedstrijd uit de derde periode. Hiervoor mochten de rood-witte afreizen naar Stavenisse, waar de plaatselijke trots er alles aangelegen was de drie punten thuis te houden. Hiervoor werden alle middelen ingezet. Net binnen de dorpsgrenzen probeerden de locals onze goalie, met aan boord 1 van de spitsen van de middag, de verkeerde kant op te sturen. Gelukkig doorzag hij deze truc en leidde de rest van de stoet snel weg van dit bedrog. Om de voorbereiding van de ZSC’ers nog wat verder te ontregelen was in de kantine zelfs het rad van het grote fortuin weggehaald, tot groot verdriet van menig ZSC’er.

Ondanks deze pogingen begon ZSC scherp aan de wedstrijd. Het zette vroeg druk en liet de tegenstander niet aan voetballen toe komen. Dit resulteerde binnen 20 minuten in een 0-3 voorsprong. Robin (2x) en Nick (1x) wisten elkaar goed te vinden en wisselde elkaar af in het scoreverloop en de assists. Na dit stormachtige begin leek ZSC het wel te geloven en liet de teugels wat vieren. Of eigenlijk helemaal los. Het gaf Stavenisse alle ruimte om ook te gaan voetballen en lieten zich een paar keer gevaarlijk voor de goal van Raymon zien.

Om de rood-gele nog wat verder in het zadel te helpen tikte Marijn ongelukkig de spits aan in eigen zestien en mocht er vanaf 11-meter aangelegd worden om de wedstrijd mogelijk weer wat spannender te maken. Dit buitenkansje werd benut en amper vijf minuten later werd ook de 2-3 nog binnen gekopt. Stavenisse kon weer in een resultaat gaan geloven en ZSC had het aan een paar prima reddingen van Raymon te danken dat het met een voorsprong de thee kon gaan opzoeken.

Onder het genot van dit warme drankje werd hardop nagedacht wat er de afgelopen twintig minuten mis was gegaan en voorgenomen om dat de tweede helft dus niet meer te laten gebeuren. Daarbij opgeteld dat Dre zijn eigen schoeisel aan kon trekken dankzij achterop gekomen supporters, zijn tas was te laat op het sportveld om met Dre zelf mee te rijden, kon ZSC vol aan de bak om de eerste twintig minuten nog eens over te doen maar dan twee keer zolang.

Binnen vijf minuten liet Nick het netje weer bollen en schoot alle goede voornemens van Stavenisse om nog wat van de wedstrijd te maken weg, 2-4.

De 2-5 liet hij ook op zijn naam zetten en schroefde zo zijn totaal met 3 op deze middag. De mooiste van de middag kwam echter op naam van Lennart, die met een subtiele lob de keeper het nakijken gaf, 2-6. Robin sloot de middag af met een droge knal, 2-7, en met een poging de goal van Lennart te evenaren. Helaas voor Robin ging zijn lob via de hand van de keeper het mandje in, maar desalniettemin kon ZSC hierdoor met 2-8 van het veld stappen.

Een verdient resultaat na een prima openingsfase. ZSC werd even met de neus op het feit gedrukt dat een wedstrijd bij een vroege voorsprong nog niet beslist is en speelde vervolgens als collectief naar de ruime overwinning. Hiermee nestelt ZSC zich op de 1e plaats in de derde periode, een plaats waar we voorlopig nog even van kunnen genieten.

 

Gisteren is de laatste wedstrijd voor de eerste periode gespeeld waarin ZSC het op eigen veld opnam tegen een concurrent voor de bovenste plaatsen, Hansweertse Boys. Het relaas van deze kraker volgt nog.

 

Add comment


Security code
Refresh