Agenda

<<  November 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Zure zeperd ZSC 1!
Geschreven door Ronald de Vrieze   
zondag 18 oktober 2015 16:31

Hallo fans!

Een week na de monsterscore op Bergen mocht ZSC zich opmaken voor de reis naar Rilland, om daar de degens te kruisen met het plaatselijke Rillandia. Inzet, de 2e plaats.

Gedurende de week aan Jos K. de schone taak om de ontbrekende stukken uit de puzzel, Jos E. en Don afwezig, Lennart, Robin, Raymon en Chris licht geblesseerd en Andre geschorst, in te vullen. Gelukkig bleek na een paar hoofdbrekende avonden eind van de week de puzzel enigszins op te lossen. Andre bleek al een week niet meer geschorst te zijn en waren Lennart, Robin, Raymon en Chris relatief fit genoeg om te spelen, de een met een ander zonder enige pijnstillers achter de kiezen.

Zo reisde er een genootschap van 18 man af, op jacht naar 3 punten.

Onder toeziend oog van een paar, inmiddels vaste, uitsupporters klonk om 14.30 uur het fluitje van de leidsman, overigens ook afkomstig uit Rilland, en bracht ZSC het balletje aan het rollen. Het was een beetje een rommelige openingsfase waarin het ZSC niet echt lukte de voorwaartse te bereiken, maar ook de rust niet had om de bal achterin rond te laten gaan. Rilland daarentegen liet ook niet bijster hoogstaand voetbal zien, maar werd wel sterker en trok de wedstrijd naar zich toe.

Gevaarlijkste wapenfeit bleken de lange ballen van de keeper richting de spits(en), welke hierdoor 4 of 5 maal gevaarlijk door konden lopen naar de goal van Raymon. Hierbij dient gezegd te worden dat ZSC een helpende voet toestak, of eigenlijk juist niet, want een paar keer werd de bal vakkundig gemist door de laatste linie waardoor Rilland deze kansen kreeg. De beste kans voor Rilland kwam overigens niet uit een lange bal, maar uit een prima aanval over hun rechterkant. Uit een inworp en een simpel een-tweetje werd een Rillander richting de hoekvlag gestuurd vanwaar hij een prima voorzet afleverde bij de spits. Gelukkig voor ZSC stond het vizier van de spitsen in die eerste 20 minuten nog niet op scherp, maar anders had het terecht op achtertand gekomen.

En toen gebeurde er iets rond de middellijn. Nadat Chris door inzet en felheid als overwinnaar uit een duel was gekomen en Jean-Paul met de bal wegdraaide voor een ZSC-aanval stormde een groepje blauwhemden richting de rechtsback van de rood-witte. Na wat geduw en getrek en een gesprekje van de scheids, die met zijn rug naar wat er ook aan vooraf ging stond, met beide aanvoerders liet hij het spel hervatten middels een scheidsrechtersbal. Waar ZSC verwachte de bal teruggespeeld te krijgen, ze waren immers in balbezit toen het spel werd onderbroken, besloot Rilland echter om de bal maar in eigen ploeg te houden.

ZSC leek echter wakker te zijn geworden door de ophef van zoeven en gooide er in elke linie een schepje bovenop. Duels werden meer gewonnen en Rilland kwam steeds meer onder druk te staan. Ook de lange ballen had de laatste linie nu beter in de gaten waardoor nu ZSC de bovenliggende partij was.

Waar het een inzet van Robin in het zijnet zag belanden, een pegel van Nicky op de lat uiteen spatte was het Jean-Paul die de grootste kans op de openingstreffer op de schoen had. De middenvelder had een mooi plaatsje voor de goal uitgezocht, waar geen tegenstander hem blijkbaar kon vinden, en kreeg na een goede actie en dito voorzet van Dylan de bal voor het intikken. Helaas konden de armen van enkele rood-wit gestreepte weer naar beneden, aangezien de bal met de hak van de schoen werd geraakt en hierdoor van dichtbij in de korte hoek in de handen van de keeper tot stilstand kwam.

Zo hadden beide ploegen zich gevaarlijk laten gelden, maar werd er na 45 pittige minuten met een 0-0 stand de thee opgezocht.

Het leek op zo’n wedstrijd uit te draaien, waarbij de ploeg die het eerst scoort er met de punten vandoor zou gaan. Helaas voor ZSC was het Rillandia dat het eerst het net vond. Na een rommelig begin van de tweede helft wist een Rillander de achterlijn te halen en de bal voor te trekken. ZSC kreeg tot 3 keer toe de bal niet lekker weg waardoor deze in en rond de zestien bleef hangen en wat nu wel werd afgestraft, 1-0.

Andre kwam het veld in voor Chris en ZSC ging op zoek naar de gelijkmaker. Waar het veelvuldig de aanval zocht, niet altijd met goed voetbal maar dat was nu van minder belang, moest het alert blijven op de counters van Rilland, welke door de lange ballen nog een paar keer voor gevaar kon zorgen.

Na het inbrengen van nog een verse kracht, Gerard kwam erin voor Jean-Paul, en Mark die zich voor de laatste 10 minuten ook voorin mocht gaan melden ging Rilland voor het resultaat. Het haalde voor de resterende tijd hun lange spits naar de laatste linie om de voorsprong te verdedigen.

De rood-witten kwamen er een paar keer nog goed doorheen maar ontbrak het net aan wat rust en zorgvuldigheid, en misschien ook wat geluk. Zo gleed Mark in de laatste seconden van de wedstrijd nog weg waardoor zijn inzet van binnen de zestien een meter of twee naast de verkeerde kant van de paal ging.

Na een minuut of 5 blessuretijd, er was met enige regelmaat een blauwhemd geweest wat het gras opzocht, vond de prima fluitende leidsman had genoeg geweest.Waar beide ploegen een deel van de wedstrijd hadden gedomineerd, Rilland wat meer maar ZSC de betere kansen heeft gehad, was een puntendeling terecht geweest. Helaas moest ZSC met geheel lege handen huiswaarts keren en moet het even pas op de plaats maken voor de bovenste plaatsen.

Volgende week, 24 oktober, geen vrij weekend maar wederom een uitwedstrijd. Dan wacht in Stavenisse de plaatselijke sc, aan de Pilootweg 1.

Aftrap 14.30 uur.

De stand na speelronde 7:

 

1

http://media.voetbalnederland.nl/m/Tenu/0073.gif

SKNWK

7

6

1

0

19

35

-

10

2

http://media.voetbalnederland.nl/m/Tenu/0063.gif

Rillandia

7

5

2

0

17

28

-

5

3

http://media.voetbalnederland.nl/m/Tenu/Vrederust.gif

Vrederust

7

5

0

2

15

27

-

16

4

http://media.voetbalnederland.nl/m/Tenu/hansweertseboys.gif

Hansweertse Boys

7

5

0

2

15

22

-

11

5

http://media.voetbalnederland.nl/m/Tenu/0113.gif

Halsteren

7

4

2

1

14

11

-

7

6

http://media.voetbalnederland.nl/m/Tenu/0282.gif

ZSC '62

7

4

1

2

13

19

-

10

7

http://media.voetbalnederland.nl/m/Tenu/0073.gif

Smerdiek

7

3

1

3

10

23

-

19

8

http://media.voetbalnederland.nl/m/Tenu/0195.gif

Vosmeer

6

3

0

3

9

12

-

14

9

http://media.voetbalnederland.nl/m/Tenu/0260.gif

Stavenisse SC

7

2

1

4

7

11

-

15

10

http://media.voetbalnederland.nl/m/Tenu/FCBergen.gif

Bergen FC

7

2

0

5

6

11

-

41

11

http://media.voetbalnederland.nl/m/Tenu/0087.gif

Waarde

7

1

1

5

4

9

-

14

12

http://media.voetbalnederland.nl/m/Tenu/sps.gif

SPS

6

0

3

3

3

6

-

17

13

http://media.voetbalnederland.nl/m/Tenu/dosko.gif

DOSKO

7

1

0

6

3

4

-

21

14

http://media.voetbalnederland.nl/m/Tenu/0141.gif

WIK '57

7

0

2

5

2

9

-

27

 

Add comment


Security code
Refresh