Agenda

<<  November 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
‘Kampioen word je door ook je slechte wedstrijden te winnen’
maandag 09 maart 2015 14:59

Aangezien de heer Botty een schuurfeest aan het organiseren was, moest er toch iemand anders opdraven om een stukje te schrijven. Voor mij het eerste voetbalverslag ooit om te schrijven, dus dan is het even rond je heen kijken welke stijl je aan neemt. Als ik die van V. Lagger/B. Glijdert zou aannemen zou ik nu vertellen dat mijn broodjes, die ik de ochtend voor voetbal bij de HEMA had gekocht, net iets te weinig rosbief bevatte of dat het zo jammer is dat er geen directe bussen meer rijden tussen Zierikzee en het conglomeraat Scharendijke/Elkerzee. Hierbij zou ik een mooi plaatje van een bus in mijn stukje zetten. Maar nee, ik pas maar een eigen stijl aan.

Vandaag een wedstrijdje tegen het vierde van Duiveland, de nummer laatst van deze competitie. Voor het begin van de wedstrijd werd er een stevige warming up gedaan. Al zeker 15 minuten voor tijd waren er mensen warm aan het lopen en ballen aan het overspelen. Dit was te zien aan het begin van de wedstrijd, iedereen was moe voor het eerste fluitsignaal. Dick viel zelfs al binnen 10 minuten uit met een hamstringblessure, wat zowel voor het team als de vele vrouwen langs de kant een aderlating was (chicks love Dick). Ook Ed, die net hersteld was van een hardnekkig  virus (wat veel indrukwekkender klinkt als een griepje), had binnen 15 minuten last van zijn knie. Zodoende moest er weer het een en ander gesleuteld worden aan de voortreffelijke basisopstelling van de coach. En aangezien het derde had getraind met een basisopstelling voor ogen, was dit natuurlijk iets wat voor verwarring zorgde. Waar we verwacht hadden diepe ballen te kunnen geven op de witte Keniaan Dick, stond daar nu de uitdijende Chris.

Maargoed, als het dan niet zo lekker loopt zijn er altijd een paar spelers die extra hard werken en de kar trekken. In dit geval was dat Arjan Punt. Na een mooie voorzet kwam stormram Punt op mooie wijze voor zijn man en kopte de spielmacher de bal in de korte hoek achter de keeper. De euforie van de gescoorde goal maakte al snel plaats voor lichte ontzetting. Aangezien Puntelaar de 100ste goal van het seizoen scoorde moest hij een kratje bier betalen voor de rest van het team. Na dit doelpunt was ZSC ontketend en deed het eindelijk weer waar het goed in was. Althans, dat had ik gehoopt. We gingen op gezapige wijze door met voetballen waarbij John, die door uitvallen van Dick ook nog wat minuutjes mocht maken, op ‘snelheid’ een goaltje mee pikte.

De tweede helft was zo mogelijk nog enerverender dan de eerste helft. Hoewel we vooral op Duivelands helft speelde werd er niet gescoord. Er waren wel wat kansjes, maar er werden vooral lange ballen gegeven waarbij de ballenvanger het eindstation was. Midden tweede helft werd er een goaltje meegepikt door ondergetekende, wat dan wel weer metaforisch (het woord van de dag) was voor de wedstrijd. Ik schreif immers beter dan dat ik voetbal. De laatste 15 minuten werd Niels nog gewisseld, hetgeen hij berustend aannam. Waar in de eerste helft onze goalie Sakhil niets te doen had, deed hij in de tweede helft niets. Zodoende werd er uit 1 kans nog 1 maal gescoord.

Al met al toch weer drie punten. Nu aankomende weken nog wat beter voetballen en als doel aannemen om dit seizoen geen enkel puntverlies te lijden.

 

Sjaak; Chris, Werner, Koos, Laurens; Dick(John), Ed, Barry, Arjan; Luc (Niek) en Niels (Jan)


 

 

Laatst aangepast op woensdag 11 maart 2015 18:55
 

Add comment


Security code
Refresh