Agenda

<<  November 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stroef middagje in Kortgene
maandag 08 december 2014 11:32

Op Dauwendaele na had ZSC 3 tegen alle teams in onze poule al gespeeld, en gewonnen ! Vandaag stond de return tegen Kortgene op het programma. Zo’n tweede competitiehelft kan toch weleens net iets anders zijn dan de eerste, onze tegenstanders zijn inmiddels op de hoogte van de kracht van ZSC 3 en zullen zich de komende maanden daar zeker op instellen. Dit deed ook de tegenstander van vandaag, men was duidelijk het veld ingegaan om de nederlaag zo klein mogelijk te houden. Zo kon het gebeuren dat Kortgene met een 3-6 nederlaag zichzelf de morele “winnaar” voelde en heerste er bij ZSC 3 het idee dat er een slechte pot was gespeeld. Laten we het erop houden dat de waarheid in het midden lag, Kortgene speelde een prima pot en ZSC een matige.

Wederom enigszins gehandicapt vertrokken we richting Kortgene, er waren wat halve krachten bij en tevens waren er enkele afwezigen. Volgens Niels moesten we tegen Cortgene spelen, bleek achteraf nog enigszins te kloppen ook, op de ramen prijkte namelijk v.v. Cortgene, al heet het dorp toch echt Kortgene. Nadat diezelfde Niels en ik er in Goes achter kwamen dat we misschien iets te ver doorgereden waren, kwamen we met enige vertraging als laatste aan in Kortgene. Je zou kunnen zeggen dat het toen al enigszins ontbrak aan scherpte.

Het sportpark van de lokale v.v. geeft een enigszins trieste aanblik, alles is oud, vies en versleten. De aanblik van de opkomst van de spelers van Kortgene gaf de teloorgang nog eens duidelijk weer, er kwamen 5 spelers het veld op, alle vijf in een ander tenue. Mijn vrees is dat het bij Kortgene allemaal niet zo lang meer gaat duren voordat men de deuren definitief dient te sluiten.

De wedstrijd dan, we begonnen nog enigszins redelijk aan deze pot, maar al snel werd duidelijk dat het vandaag allemaal niet zo lekker liep, er was een groot gat tussen aanval en middenveld en een aantal spelers van zsc begonnen nou niet bepaald lekker aan deze pot. Wat ook niet meewerkte was een laagstaand zonnetje dat niet bepaald bijdroeg aan een vlot baltempo, bij elke aanname moest met het handje tegen het voorhoofd getuurd worden naar een aanspeelpunt. Lange uittrappen van de keeper vormden ook een probleem, het was al lastig genoeg om zo’n bal überhaupt te raken, laat staan er richting aan te geven. Natuurlijk speelde dat een rol, maar het mag toch vooral niet een excuus zijn voor het eerste (belabberde) half uur van ZSC 3. Niet dat Kortgene een veldoverwicht had, maar toch wist men op een 2-0 voorsprong te komen, de 1-0 werd gemaakt door de vlotte spits die tussen een mannetje of vier door wist te slalommen en de bal keurig binnen schoot. De 2-0 was een verlaat sinterklaas cadeautje van uw reporter, hij zag een tegenstander over het hoofd en speelde de bal keurig in de voeten van de spits, die de 2-0 binnen trapte. Vanaf dat moment ging het beter met ZSC, wellicht waren we toch even geschrokken van deze achterstand, in ieder geval ging het beter lopen. Niels was verantwoordelijk voor de 2-1 en John voor de 2-2.

Zo gingen we rusten met een gelijke stand, dat was nog niet eerder gebeurd dit seizoen, desalniettemin was er de gedachte dat deze pot in de tweede helft nog ruim gewonnen moest kunnen worden. Er waren ook wat wisselingen, Luc voor Niek, Chris voor Dick en Barry voor Edje. Zo begon ZSC aardig aan de tweede helft, er werd gevoetbald op de helft van Kortgene, dat beeld zou overigens de hele tweede helft zo blijven, natuurlijk probeerde Kortgene te counteren, maar in tegenstelling tot de eerste helft had ZSC deze tweede helft verdedigend zijn zaakjes op orde. Aanvallend ging het ook een stuk beter, er was meer aansluiting, al bleef Kortgene tot het eindsignaal zich met hand en tand verzetten. ZSC kwam door twee goals van Niels op een 2-4 voorsprong, normaal gezien is het dan wel een eind klaar met onze tegenstander, echter vandaag verzuimden we een handvol opgelegde kansen te verzilveren en zo bleef de marge klein. Kortgene kwam zelfs nog terug tot 3-4, wederom een cadeautje, dit keer niet van sint, maar van Piet. Zo bleef Kortgene erin geloven, al was het zsc dat aanviel, iets teveel naar de mening van Werner, zo werden diverse verdedigers met grote regelmaat teruggefloten door onze laatste man, uiteraard moesten wij het maar uitzoeken als onze laatste man bij de zoveelste corner of vrije trap wel zijn kans schoon zag om de zestien van de tegenstander eens op te zoeken. In ieder geval werd er achterin niets meer weggegeven en kreeg zsc voldoende kansen om toch nog een ruime voorsprong te nemen. Door nogmaals John en Niels bleef de teller vandaag steken op 6 en daar kon men in Kortgene prima mee leven. ZSC had er ook vrede mee, het was een leuke, sportieve pot, bovendien met een (en dat mag ook weleens gezegd worden) goede en sportieve scheidsrechter en vlagger !

Volgende week Brouwershaven thuis, dat met maar liefst 7-0 won van Dauwendaele, die zijn dus blijkbaar op schot.

Opstelling :

Sjaak, Werner, Niek (Luc), Jan, Jeroen,Koos, Dick (Chris), Ed (Barry), Arjan, John en Niels

Laatst aangepast op maandag 08 december 2014 12:48
 

Add comment


Security code
Refresh