Agenda

<<  November 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
ZSC 3 wint “topper”
maandag 01 december 2014 10:14

Een heuse topper had het afgelopen zaterdag moeten zijn in Nieuwerkerk, ZSC 3 diende aan te treden tegen de virtuele nummer twee van de ranglijst. Niet dat SKNWK 4 zich al op de tweede plek genesteld had, maar theoretisch zou dat wel kunnen, mits ze een drietal inhaalwedstrijden zouden winnen. Na afgelopen zaterdag voel ik aan mijn water dat ze dat niet gaan doen in ieder geval.

ZSC 3 zat wat krap in de spelers vandaag, Johan had gerekend op de komst van Luc, maar die was nergens te bekennen, zo bleven er 14 gladiatoren over , waarvan onze coach er 1 was. ZSC 3 had wat troepen verloren aan ZSC 2 en was dus op papier enigszins “verzwakt” . Daar bleek in de praktijk echter niets van, ZSC was in Nieuwerkerk 90 minuten lang de baas.

Het was fris vandaag, maar uiteindelijk was het onder een laf zonnetje heerlijk voetbalweer. Het eerste half uur kon SKNWK het nog enigszins bijbenen, daarna was het over en uit met de blauw-zwarten. Goed, half drie werd er afgetrapt en aangezien SKNWK 3 vandaag vrij was, hadden we nogal wat tegenstand verwacht vandaag. Ik was dan ook redelijk verbaasd over de strijdwijze van SKNWK, het speelde met heel veel verdedigers en liet ZSC doen waar het goed in is, het balletje rond laten gaan. Als je ZSC 3 laat voetballen, dan weet je in deze klasse dat je vroeg of laat de bal uit het netje mag vissen en dat gebeurde dan ook veelvuldig. De eerste goal van de dag kwam op naam van uw reporter, een wonderschone, van een meter of 25 stijf in het kruis. Vanaf toen was ZSC 3 los, de ene na de andere wonderschone aanval werd op de mat gelegd en zo ging het ineens hard in Nieuwerkerk. Het leidde tot een 0-5 ruststand, 2 x Niels, 1 x Koos en 1 x John. Er zijn wedstrijden geweest waarin we veel kansen lieten liggen, vandaag leek het wel alsof alles mocht lukken, zo maakte ook John een prachtige goal en mocht Koos raak schieten na een heerlijke aanval, Niels deed dat nog twee keer dunnetjes over, wederom na een vlot lopende aanval waarbij de verdediging van SKNWK helemaal stuk gespeeld werd en nog een keertje via een penalty.

Natuurlijk waren er ook nog wat aanvallen die net niet goed afliepen en waren we bij vlagen slordig in de eindpass of de voorzet, maar 0-5 na 45 minuten had ik iig niet verwacht.

Lachende gezichten natuurlijk tijdens de thee.

De tweede helft was het helemaal gedaan met SKNWK, ondanks een wissel of 5 werd SKNWK helemaal zoek gespeeld en regende het doelpunten. Om vandaag de mooiste van de dag te kiezen zou niet meevallen, er waren veel prachtige treffers bij. Toch denk ik dat Edje Hof vandaag de mooiste op de schoen had, hij veroverde de bal en stifte hem over een meter of 30 prachtig over de keeper, ondanks dat dit de 0-9 oid betrof werd deze treffer luid bejubeld. Zo bleef de teller vandaag steken op 0-14 en kreeg SKNWK een stevige oorwassing. In 90 minuten wist SKNWK daar anderhalve kans tegenover te stellen, deze werden (tot grote vreugde van Sjaak) echter niet verzilverd. Complimenten overigens voor het sportieve gedrag van de spelers van SKNWK, persoonlijk zou ik daar wat meer moeite mee hebben. Behoudens de goal van Ed scoorde Niels nog 4 keer, John nog 3 keer en Arjan nog 1 keer.

Zo had de aanstaande kampioen (want dat mag je nu toch wel stellen) vandaag een makkelijke middag, werd er geconcludeerd dat we gemiddeld bijna 9 goals per wedstrijd scoren en zou het nog weleens hartje winter kunnen zijn als de platte kar van stal gehaald wordt. De enige die eventueel nog roet in het eten zou kunnen gooien is het onlangs toegevoegde Dauwendale 6, maar of ze daartoe in staat zijn, zullen we de komende weken zien…

Volgende week Kortgene uit, thuis werd er ruim gewonnen, we zullen zien wat de uitwedstrijd brengt.

Opstelling :

Sjaak, Jan(75e Johan), Koos, Werner, Jeroen, Dick (60e Niek), Barry (60e Chris),Arjan, Niels en John

Laatst aangepast op vrijdag 05 december 2014 08:52
 

Add comment


Security code
Refresh