Agenda

<<  December 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Degradatie ZSC 3 een feit
zaterdag 05 april 2014 18:45

Vandaag stond het degradatieduel tegen Arendskerke op het programma. Arendskerke stond voor aanvang van deze wedstrijd op 8 punten voorsprong op ZSC 3, Bij winst konden we Arendskerke dus naderen tot 5 punten. Ook vandaag weer hadden we voldoende mannen om te kunnen ballen, het was prachtig weer, dus we hadden er zin in !

Johan had wederom een opstelling in elkaar gedraaid en vooraf werd er afgesproken vandaag iets minder met onze mond en iets meer met onze voeten te voetballen.

Tot mijn verbazing namen Barry en Nils plaats op de bank, precies de twee mannen die zich graag tussen de linies ophouden en belangrijke pionnen in de schakeling tussen verdediging en de aanval. Daarmee niets ten nadele van het centrale duo van vanmiddag, maar het deed het evenwicht op het middenveld bij voorbaat geen goed.

Hoe dan ook werd er afgetrapt en binnen de minuut gaf Arendskerke zijn visitekaartje af, gelukkig kon Sjaak het tij keren alvorens we begonnen met een valse start. Na dit speldenprikje waren we bij ZSC ook wakker en spiegelde zich een gelijk opgaande eerste helft af. Kansen waren er aan beide kanten, sommigen werden succesvol afgerond anderen niet. ZSC vergat met name de zijkanten op te zoeken en speelde vaak te gehaast, zo golfde het spel op en neer en lukte het geen van beide partijen om aansluiting te krijgen met de voorwaartsen en zodoende een veldoverwicht te ontwikkelen op de helft van de tegenstander. Wel bleek ZSC voorlopig effectiever in de afronding, zo stonden we na een half uurtje op 2-0 door goals van Jan Willem en Niels. Even leek het erop dat we door konden drukken, het spel speelde zich nu af op de helft van Arendskerke. Met veel mensen voor de bal stapte JW in, kreeg echter de bal achter zich gespeeld, Arendskerke kwam er vliegensvlug uit en counterde doeltreffend naar de 2-1, onnodig…. Ook de 2-2 kwam er, geen idee meer hoe die tot stand kwam, maar het betekende dat we gingen rusten met een 2-2 tussenstand.

Zelden was ik er (dit seizoen) zo van overtuigd dat we deze wedstrijd na rust naar ons toe konden trekken, al moesten we nog wel even vol aan de bak.

We kwamen wederom goed uit de startblokken, Nelis schoot de bal prachtig in een hoekje en zo stonden we voor. John had evenals vorige week ZSC nog naar veilige haven kunnen schieten, maar helaas.Toen ging het echter mis, Barry kon nauwelijks lopen en Jan Willem moest er met een blessure af. Binnen twee minuten stonden we 3-4 achter, het begon met een (dubieuze) penalty, waarbij de scheidsrechter oordeelde dat er sprake was van opzettelijk hands, nog geen minuut daarna werd er herhaaldelijk verzuimd efficiënt uit te verdedigen en kon de spits (in vermeende buitenspelpositie) eenvoudig de 3-4 binnenkoppen, helaas werd onze vlagger genegeerd en het doelpunt goedgekeurd. In een ultieme poging nog iets te forceren trok zsc met velen ten strijde, niet alleen leverde dat geen kansen op, maar het betekend ook dat je achterin ruimte moet weggeven, daar profiteerde Arendskerke dankbaar van. Het resulteerde in nog 1 goal en er was achteraf discussie of het daar nu bij gebleven was of dat er nog 1 gevallen was, volgens mij iig wel, en dus mijns inziens een 3-6 eindstand. Tussendoor leek Nelis nog geblesseerd uit te moeten vallen, maar hij kon toch verder. Het laatste kwartiertje kroop ZSC nog wat uit zijn schulp en kreeg nog een paar halve kansen, maar het mocht niet meer baten.

Derhalve degradeert ZSC in navolging van ZSC 2, in ons geval naar de 5e klasse. Volgende week de uitwedstrijd tegen Brouw, en zoals gezegd zouden drie punten daar erg goed smaken !

Opstelling :

Sjaak, Jan (45e Barry), Jeroen B., Jeroen R. (70e Dick), Arjan, John, Dick (45e Nils), Koos, Luc en Niels

Laatst aangepast op zaterdag 05 april 2014 19:17
 

Add comment


Security code
Refresh