Agenda

<<  December 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
ZSC 3 verliest van SVD
zaterdag 25 januari 2014 21:42

Zaterdag 25 januari 2014, het is vandaag de beurt aan SVD om te trachten ZSC 3 te verslaan. Gezien de stand op de ranglijst zou dat geen enkel probleem moeten zijn, ZSC is nl. de nummer laatst en SVD de nummer 1, met slechts 2 verliespunten. Omdat echter ons tweede vandaag thuis mocht blijven en er wat afzeggingen waren, konden we aantreden met een (op papier) sterk elftal. We kregen versterking van Niels, Koos, Torsten , Rini en Gerard werd ook getolereerd. Gelukkig was Gerard toch nog ergens goed voor, ik was nl. mijn scheenbeschermersvergeten en mocht het tweede paar van hem lenen.


Het was fris vandaag en na een goede warming-up begonnen we ons af te vragen of de heren uit Driewegen er eigenlijk wel waren. Vlak voor aanvang druppelden de heren dan toch binnen en na een (voor hun) korte warming-up kon de wedstrijd beginnen.

Zoals altijd was het ook dit keer weer een heel gedoe voor Johan om en opstelling op papier te krijgen, maar ook dit lukte. ZSC begon de wedstrijd tam en inspiratieloos, het leek wel alsof we bang waren. Binnen een kwartier was de wedstrijd eigenlijk al een eind gespeeld. Er vielen twee bijna identieke doelpunten, eenvoudige boogballetjes over de ZSC defensie heen die koeltjes afgemaakt werden, 0-2 dus. In het veld werd besloten het e.e.a. om te zetten en vanaf dat moment stonden we iig wat beter. Desalniettemin was het SVD dat voetbalde en ZSC dat terug moest, de spaarzame keren dat we in de buurt van de 16 van SVD waren werden we niet gevaarlijk en moest Niels het afleggen tegen een overmacht aan zwart-blauwe verdedigers. Misschien wel de enige echte kans was voor diezelfde Niels die een passje van John tegen de keeper schoot en ook in de rebound het net niet wist te vinden. SVD werd nog twee keer gevaarlijk, één keer liep het goed af, de tweede keer echter niet, zo werd de ruststand bepaald op 0-3 .

In de rust werd de belofte gemaakt er in de tweede helft tegenaan te gaan om er iig nog iets van te maken. Er werden tevens wat wissels toegepast.

ZSC 3 begon deze tweede helft gelukkig wel met de juiste instelling en zonder elkaar verwijten te maken werd er gestreden voor elke meter. Dit betekende dat het ook beter ging lopen aan zsc kant, zo werden er wat speldeprikjes uitgedeeld en moest de SVD defensie steeds vaker, steeds verder terug. Nu blijft SVD een erg goede ploeg, ze bleven bij tijd en wijle erg goed voetballen, maar iig was de wedstrijd nu in evenwicht. Halverwege de tweede helft werd de ijver van de rood-witten beloond, de keeper pakte een voorzet vast, deze werd echter door Niels uit zijn handen binnengekopt, de scheidsrechter zag het echter niet en keurde de treffer goed. In de hoop de aansluitingstreffer te maken ging ZSC steeds meer risico nemen, hetgeen resulteerde in een veldoverwicht en een paar halve kansen. SVD loerde op de counter en helaas kreeg zsc een kwartier voor tijd de deksel op de neus, binnen vijf minuten lagen twee counters achter Sjaak, al vond ik persoonlijk dat dit niet geheel de verdienste was van SVD maar dat e.e.a. ingeluid werd door slordig balverlies aan zsc kant. Hoe dan ook wist de spits van SVD wel raad met deze buitenkansjes en was de wedstrijd definitief gespeeld. Toch bleef zsc proberen te voetballen en werd het nog beloond met een mooie treffer van John, die de bal keurig ineens op de slof nam en binnenschoot. Helaas werd ZSC nog een loepzuivere strafschop ontnomen, dezelfde John werd op schandalige wijze geattaqueerd en was al op weg naar de penalty-stip, de scheidsrechter legde de bal er echter buiten omdat de zestien in rollen schijnbaar niet telt voor een strafschop. Zo werd deze wedstrijd tegen de koploper verloren met 2-5, maar kon ZSC in ieder geval terug kijken op een prima tweede helft.

Volgende week staat de wedstrijd uit bij Duiveland op de rol, voor ZSC een bijzondere wedstrijd omdat het (als ik het me goed herinner) één van de weinige wedstrijden was dat er in de eerste seizoenshelft punten gepakt werden, dus wie weet !!

Opstelling (wederom mijn excuses als ik iemand vergeet):

Sakhil, Koos, Nicky , Dick (45e Us), Jeroen, Miguel (45e Rini), John (45e Torsten), Gerard, Edgar, Niels en Luc (45e Nico)

Laatst aangepast op zondag 26 januari 2014 09:24
 

Add comment


Security code
Refresh