Agenda

<<  December 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ook Brouwershaven 1 maatje te groot voor ZSC 3
maandag 20 januari 2014 10:39

We schrijven zaterdag 18 januari 2014, de competitie is (voor zsc 3 iig) weer begonnen. Omdat er in december veel Brouwenaren waren die zwarte piet moesten spelen, stond afgelopen zaterdag de inhaalwedstrijd tegen de heren uit Brouw op de agenda. Het was deze zaterdag in januari prachtig voetbalweer en (gezien de opkomst) iedereen had er zin in. Ons tweede was vandaag vrij, de mannen van Cees mochten echter vanaf de zijlijn toekijken omdat de heren van 3 in grote getalen aanwezig waren, maar liefst 17 man stonden te trappelen om weer eens te kunnen ballen.

 

Ondanks de , tot op heden, zachte winter, lag het tweede veld er niet best bij, het leek wel alsof er een molletje of 10 een paar nachtjes goed doorgehaald hadden. Slecht veld of niet, er moest vandaag gewonnen worden van Brouw om nog enigszins uitzicht te houden op een respectabele eindklassering in het seizoen 2013 / 2014.

Johan had weer een opstelling in elkaar gepuzzeld en zo konden we, ietsje later dan gepland, aftrappen voor onze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Ondanks dat het jaar veranderd is, bleek er bij zsc 3 niet veel veranderd. We begonnen op zich niet eens zo slecht aan de wedstrijd, al was er wel veel slordig balverlies en werd er vaak te haastig gespeeld. Toch was het Zsc dat de eerste grote kans kon noteren, Nico verscheen alleen voor de Brouwse keeper, echter verzuimde om de bal binnen te schieten, in plaats van eenvoudig om de keeper heen te lopen, koos Nico voor een stiftje dat in schoonheid stierf op de benen van de doelman. Na een kwartiertje nam Brouw het heft in handen en drukte ZSC steeds verder terug op de eigen helft. Behoudens 1 goede aanval wist Brouw voetballend echter niet gevaarlijk te worden. Wel kreeg Brouw een corner of 10, en alle 10 waren ze gevaarlijk ! Er ontstonden vele scrimmages voor het doel van Sakhil, die wonderbaarlijk genoeg met een hoop kunst en vliegwerk zijn doel kon schoonhouden. Steeds weer zat er een Scharendijks beentje of voetje tussen, waardoor de bal er voor de zwart-witten maar niet in wilde. Voor het Brouwse doel kon ZSC weinig tot niets uitrichten, verder dan een paar halfzachte voorzetjes kwamen de mannen van Johan helaas niet.

Maar goed, 0-0 met rust, dat hadden we dit seizoen nog niet zo vaak meegemaakt en dus heerste er de gedachte dat er tegen Brouw vandaag misschien wel iets te halen viel. Na een behoorlijk aantal wissels werd het strijdtoneel weer opgezocht voor de tweede helft.

Een half uur lang wederom een gelijk opgaande strijd met eigenlijk weinig kansen aan beide kanten. Zo begon zich langzaam het scenario te ontrollen waarbij beide ploegen de punten zouden delen in een bloedeloze 0-0 wedstrijd. Echter dacht de boomlange spits van Brouw daar anders over, hij passeerde kinderlijk eenvoudig onze voorstopper en laatste man en schoof de bal langs Sjaak. Toen zakte de moed bij veel zsc’ers in de schoenen en kon Brouw zonder al te veel tegenstand de wedstrijd uitspelen en er zelfs nog een doelpuntje bij prikken. Al met al een zeer sportieve wedstrijd, maar helaas eindigde ook deze weer met verlies voor zsc 3. Opmerkelijk was nog het “interne brandje” bij Brouw na afloop van de wedstrijd, nergens voor nodig , zou je toch zeggen….

Na afloop was de sfeer er in de kleedkamer weer niet minder om, er werd gegrapt en gelachen en onder het genot van de groene blikjes was de nederlaag weer snel vergeten. Het is eenieder inmiddels wel duidelijk dat de 4e klasse voor dit zsc 3 te hoog gegrepen is, we zullen er het beste van moeten maken en volgend jaar kunnen we wellicht weer meedoen voor de prijzen !

Opstelling (de vele wissels kon ik echt niet bijhouden) :

Sjaak, Us, Jeroen, Jasper, Nick, Nils, Fons, Nico, Arjan, Luc en Edgar (wissels : Dick, John, Jan, Niek, Miguel , niemand vergeten hoop ik)

Laatst aangepast op maandag 20 januari 2014 14:25
 

Add comment


Security code
Refresh