Agenda

<<  December 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Dit keer wel drie punten voor Kapelle
maandag 09 december 2013 16:24

Zaterdag 7 december 2013 moest er afgereisd worden naar Kapelle. Nu heeft ZSC 3 niet zo heel veel punten, maar één van die punten werd destijds gepakt in de thuiswedstrijd, tegen ……. Kapelle. Destijds was dit een wedstrijd waarin Kapelle de betere was, de beste kansen kreeg, maar uiteindelijk toch nog blij mocht zijn met een punt.

Vandaag moest het dus een revanche worden voor de ploeg uit Kapelle, dat overigens aantrad in knalgele shirts, hoe zat dat ook alweer met die reserve-shirts smieter ??

Ondanks dat een aantal spelers van zsc 3 moesten meedoen met zsc 2, kon zsc 3 toch een aardige opstelling op papier zetten, zodoende begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Er volgden wat speldeprikjes over en weer en langzaam maar zeker nam Kapelle het heft in handen. ZSC probeerde het af en toe wel, maar ontbeerde stootkracht en overtuiging. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de echte kansen, voor kapelle wel te verstaan…. Nu is Sjaak al weken in bloedvorm, en hield hij ook vandaag weer aardig wat tegen, bij een corner van Kapelle zat hij er echter naast en kon niet voorkomen dat de bal tegen de touwen gekopt werd. Eigenlijk weer een onnodige tegengoal, zoals we ze wel vaker tegen krijgen. De laatste 10 minuten voor rust mocht zsc niet klagen dat er niet meer doelpunten vielen, echter Sjaak hield zsc 3 overeind en er kon gerust gaan worden met een 1-0 achterstand.

Destijds in Scharendijke was dit ook de ruststand en verzuimde Kapelle ook om meer afstand te nemen, waardoor zsc in de tweede helft op gelijke hoogte kon komen en zelfs nog kansen had op meer. Zou dit scenario er vandaag weer inzitten ?

In ieder geval was men bij de tegenstander van plan het daar niet op aan te laten komen , het eerste kwartier na rust trok kapelle vol ten aanval. Wederom moest Sakhil 4 of 5 keer redding brengen en presteerde de spits van Kapelle het om op de doellijn de bal naast te tikken. ZSC moest iets doen, posteerde John in de spits, Jan Willem schoof door naar het middenveld, hetzelfde gold voor Jeroen. Achterin gingen we 1 op 1 spelen, uiteraard kleven daar risico’s aan. Het gevolg was iig dat ZSC wat meer aan voetballen toekwam en er steeds vaker druk op de tegenstander gezet kon worden, zo kwam ZSC steeds dichter bij de goal van Kapelle. Ergens halverwege deze tweede helft dacht ik weer aan de thuiswedstrijd tegen Kapelle, het scenario leek nog steeds op dat van toen. Dat scenario kon echter twee minuten later de kast in, een lange bal van Kapelle, Jan verzuimde om de bal weg te rossen en zodoende kon de spits doorlopen en (dit keer wel) scoren. Einde wedstrijd, zou je denken…. ZSC gaf het echter nog niet op en zo golfde het spel in rap tempo op en neer, uiteindelijk was het Fons die uit een afgeslagen bal prachtige de 2-1 binnen lobte. Met nog een minuut of vijf te gaan, ging zsc er nog vol tegenaan, de tijd was echter te kort en verder dan een paar halve kansen kwamen we niet meer. Typisch zo’n wedstrijd die nog een kwartiertje langer had moeten duren, wie weet wat er dan nog mogelijk was geweest.

Het mocht niet baten, Kapelle won (terecht), maar wederom was dit een wedstrijd waarin we iig mee konden doen, dat geeft de burger moed !

Na afloop mochten we nog even aanschouwen hoe Kapelle 1 acteerde tegen DHV 1 en werden er een paar pinten genuttigd. Tevens werd er vooruit geblikt op ons uitje in mei, het ziet er naar uit dat we toch weer eens naar Zuid-Limburg gaan afreizen, al is er nog niets beslist. Waar we ook heengaan, zeker is al dat Peter de pot mag beheren en de halal-staven van Sakhil worden niet getolereerd !

Geen idee tegen wie we a.s. zaterdag mogen aantreden.

Opstelling :

Sakhil, Jan Willem, Jan, Jeroen R. (45e Jeroen B.), Peter (45e Nick), Arjan (45e Niek), John, Fons, Dick, Luc en Miguel

Laatst aangepast op dinsdag 10 december 2013 17:49
 

Add comment


Security code
Refresh