Agenda

<<  Januari 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
FC de Westhoek van de toekomst
Geschreven door Bestuur   
vrijdag 10 november 2017 17:19

Het FC de Westhoek van de toekomst
Hoe staan we er voor
Afgelopen week heeft het college een besluit genomen over een nieuwe beoogde accommodatie voor FC de Westhoek. Dit is een mooie nieuwe stap op weg naar een FC de Westhoek waarin ZSC62, SV DFS en SV Renesse samen zullen gaan.
Het terrein ligt langs de recreatieverdeelweg naast bedrijventerrein “Duinzoom” in Renesse aan de  Kooijmansweg.

Net als de verenigingen is het college van mening dat vanwege de vergrijzing en de krimp van de bevolking samenwerking in de westhoek van verenigingen het enige antwoord is om de sport in de westhoek een kans op overleven te bieden.
Met ons ziet het college grote voordelen, zowel inhoudelijk als financieel, in het bundelen van voorzieningen zoals sportvelden en een sporthal. Ook kijken zij serieus naar de mogelijkheden om een streekschool op termijn in het plan te passen. Er zijn veelvuldig contacten tussen gemeente, FC de Westhoek en de Stichting Renesse om in goed overleg een prachtige accommodatie te realiseren.
In de loop van volgend jaar moet ook de gemeenteraad zijn goedkeuring nog aan het plan geven en een bestemmingsplanprocedure starten. De gemeenteraadsverkiezingen hebben nu eenmaal een vertragend effect hebben op belangrijke besluiten. De voortekenen zijn echter goed. In veel verkiezingsprogramma’s is een nieuwe accommodatie in de Westhoek opgenomen en ook tijdens de begrotingsbehandeling is hierop door enkele partijen gezinspeeld. Voor ongeduldige mensen zoals wij, duurt het natuurlijk allemaal veel te lang. Ondertussen gaan de werkgroep van Fc de Westhoek en de werkgroep van de gemeente wel samen verder om het rapport verder uit te werken zodat de gemeenteraad het, als ze daar aan toe zijn, direct kan oppakken.
Als je geïnteresseerd bent in het rapport kun je dat binnenkort op de site van de gemeente bekijken. We doen ons best om het ook zo snel mogelijk op onze site (www.fcdewesthoek.nl ) te plaatsen.
Wij komen snel met nadere berichten.

Ton Croné
Voorzitter stichting fc de Westhoek

 

Laatst aangepast op vrijdag 10 november 2017 17:21
 
ZSC 3 Boekt degelijke overwinning
Geschreven door Jeroen Botty   
zondag 05 november 2017 21:45

 

ZSC 3 Boekt degelijke overwinning

Aangezien uw verslaggever de afgelopen maanden zowel erg druk was maar ook nog eens een poosje met vakantie, is het even stil geweest rondom het driede. Vanaf heden tracht ik weer wekelijks wat tijd vrij te maken om een stukje proza te schrijven aangaande de handel en wandel van zsc 3.

Deze ochtend lees ik dat zsc 3 inmiddels 6 potjes achter de rug heeft, er werden er evenveel gewonnen als verloren en ook evenzoveel gelijk gespeeld. De opmerkende lezer zal concluderen dat drie dus 8 punten heeft verzameld en daarmee een plekje in de middenmoot heeft opgeëist. Boven de ranglijst prijken achtereenvolgens WIK en Brouwershaven. Jawel u leest het goed, deze twee verenigingen , die toch op sterven na dood leken als het ging om seniorenvoetbal, voeren de ranglijst aan, in het afvoerputje van het amateurvoetbal weliswaar maar toch.. Het waren ook deze twee ploegen die zsc 3 de volle drie punten wisten af te snoepen, al had dat tegen wik niet nodig geweest.

Zo beleeft zsc 3 een betere start dan vorig seizoen, waar we rond deze tijd ergens onderin bungelden maar uiteindelijk toch ook in het linkerrijtje wisten te eindigen. Er zit dus voor drie nog meer in het vat, mits de enigszins gedateerde selectie natuurlijk fit en compleet blijft. Uw verslaggever doet daar in ieder geval niet aan mee en speelde tot op heden nog maar 1 wedstrijd, hij is echter op de weg terug en kon gisteren in ieder geval aantreden als scheidsrechter van dienst. Onderstaand dus de wedstrijd door de ogen van de scheids….

We schrijven 13.30u, ik beloof iedereen dat het droog zal zijn tijdens de wedstrijd, ik vertrouw immers blind op buienradar. Helaas dus…. Op het wedstrijd formulier prijken vandaag maar liefst 16 namen, niet dat drie nou zoveel poppetjes heeft, echter door de afgelasting van twee wegens te weinig spelers, kwam er versterking vanuit zsc 2. Nou ja , versterking, laten we het opvulling noemen.

Als de wedstrijd aanvangt miezert het nog steeds, niet heel erg, maar voldoende om zeiknat van te worden. Het begin is enigszins aftasten, maar al snel blijkt de defensie van Kortgene, de tegenstander van vandaag, niet zo goed kan omgaan met enige druk naar voren van zsc kant. Ballen worden door de verdedigers eenvoudig ingeleverd en zo is zsc 3 de bovenliggende ploeg. Drie creëert ook kansen maar weet ze in beginfase niet te verzilveren. Zo spat een mooi schot van Laurens uiteen op de lat en weet Arjan Brouwer na een prachtige aanval en mooie solo de bal van 2 meter voor de keeper niet binnen te krijgen, later vertelde hij dat zo’n prachtige aanval alleen maar bekroond kon worden met een panenka, jammer voor Arjan dat de keeper op zijn plek bleef staan en de beoogde panenka niet meer was dan een rollertje recht tegen de keeper.

Zsc voetbalde bij vlagen alleraaardigst en het was dan ook een kwestie van tijd voordat de voorsprong genoteerd kon worden. De eerste helft vertrok zich erg sportief en er was dan ook geen vuiltje aan de lucht. Zeker toen Nelis halverwege de eerste helft dan eindelijk de score opende en niet lang daarna uitbreidde tot een 2-0 voorsprong. Koos had toen wel genoeg gezien op de rechtsback en besloot weer zijn gebruikelijke ding te doen, op naar voren en op zoek naar een treffer. Hij zette zelf de aanval op met Niels, kreeg hem weer terug maar produceerde een afzwaaier. Niet veel later exact dezelfde aanvalsopbouw, dit keer koos koos voor een lage voorzet die schromelijk gemist werd door John. De eerste helft liep tegen het einde en zsc 3 produceerde nog een paar missers, Kortgene wist er eigenlijk vrijwel niets tegenover te stellen.

In de rust was het dan eindelijk droog en dat zou het de rest van de wedstrijd ook blijven.

Er werden wat wissels toegepast en zo ging zsc 3 op jacht naar meer, de overtuiging was er dat er vandaag toch zeker nog 3 of 4 in moesten. Ook in de tweede helft een beter ZSC, Kortgene kroop slechts enkele malen uit zijn schulp en wist eigenlijk alleen gevaar te stichten bij dode spelmomenten en bij het uitverdedigen van Arjen Punt. Sjaak had zich echter voorgenomen om zijn doel schoon te houden en hield voorlopig woord. Drie wist ook de tweede helft een veldoverwicht om te zetten in kansen, al waren dat er mijns inziens te weinig, vooral omdat de voorzetten van de zijkant en de eindpass vaak onzorgvuldig waren. Toch wist drie er nog twee te maken, bij een scrimmage voor het doel na een corner viel de bal voor het maatje 54 van Barry en die wist daar wel raad mee. De mooiste van de middag kwam op naam van John, heel de middag niks goeds gedaan, een lage voorzet op de zestien wist hij in de lange kruising te werken en zo was het 4-0. Gelukkig gaf ook de kleinste dorreman toe dat hij de bal met zijn scheenbeschermer raakte en het eigenlijk wel een beetje geluk was. 4-0 , de wedstrijd was gespeeld. Toch wist Kortgene uit een spaarzame uitval nog te scoren en maakte de eretreffer. Daar waar de spelers van Kortgene net daarvoor nog smeekten om het eindsignaal was er nu ineens bij sommigen de overtuiging dat het allemaal nog mogelijk was. De duels werden harder en de tackles lelijker, drie incasseerde wat schoppen maar bleef overeind. Om kwart voor 4 vond uw arbiter het welletjes en blies voor de laatste keer om de derde helft in te luiden. Ook die werd glansrijk gewonnen door de mannen van drie, maar dat is geen nieuws.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Colijn op het programma, als drie deze weet te winnen kan het weer verder omhoog kijken en kruipt het langzaam richting de bovenste regionen.

Opstelling :

Sjaak “voor mij” Habiboellah, Werner “ik kop hem toch maar weg, voor de zekerheid hé” Klaassen, Laurens “jammer dat John er was “ Schampers(45e Niek “de aanrander “ van Damme), Remco Wandel (45e Arjen”de regisseur” Punt) , Koos, Us “ik zet mezelf wel op een mooi plekje “(45e Jos “eigenlijk kon ik niet voetballen maar dat is zonde van de tape” Kristallijn) , Barry Dorreman, Arjen Brouwer (45e Edje “the voice “ Hof), Edgar de onzichtbare (45e Erik “voorzetten is niet mijn specialiteit “ de Vrieze), Nelis en John “de klager “ Dorreman.

 

Laatst aangepast op zondag 05 november 2017 21:48
 
Eerste winst TWEE in beste wedstrijd sinds jaren
Geschreven door Erik de Vrieze   
zondag 29 oktober 2017 15:31

In speelronde vier kwamen de mannen van MZC'11 4 naar Scharendijke. Met beide teams nog puntloos onderaan was de noodzaak aan beide kanten  hoog om eindelijk eens punten te gaan pakken. Voor TWEE een moeilijk verhaal tegen de Zierikzeese formatie, het kan maar niet winnen van dat elftal. Vorig seizoen verdiende TWEE op eigen veld meer, daar waar het in Zierikzee van de mat werd getikt. De onderlinge wedstrijden zijn ook altijd doelpuntrijk. Ook deze keer weer, hoe dat allemaal ging, lees vooral verder.

 
Persoonlijke fouten doen TWEE de das om in vermakelijk duel met Goes
Geschreven door Erik de Vrieze   
zondag 15 oktober 2017 20:35

In speelronde drie kwam het tweede van Goes op bezoek voor een lunchwedstrijd op een zonovergoten sportpark in Scharendijke. Kommer en kwel was het wederom in aanloop naar deze krachtmeting. Meer dan een volledig elftal bleek om uiteenlopende redenen afwezig te zijn waardoor het zelfs vrijdagavond nog maar de vraag was of er gevoetbald kon worden. Gelukkig dan weer wel was dat de man die al jaren TWEE inspireert met zijn kijk op voetbal weer terug van vakantie in Benidorm. Welkom terug Cees! En positief nieuws gelukkig ook uit huize Venneman, want onze vlagger Jaap is weer thuis na verblijf in het ziekenhuis wegens een ongeluk op zee. Laurens heeft hem namens de selectie een kaart en top gear leesvoer overhandigd.

 
Onnauwkeurig TWEE op eigen veld onderuit tegen Kapelle 4
Geschreven door Erik de Vrieze   
maandag 02 oktober 2017 18:25

Speelronde twee bestond voor TWEE uit een thuiswedstrijd tegen het vierde van Kapelle. Voorheen waren er altijd doelpuntrijke ontmoetingen met hun derde. Dat elftal bleek nu het vierde geworden, na het invoegen van een nieuw, jonger team. Na de onnodige nederlaag een week eerder in Wolfaartsdijk aan de ploeg van trainer Cees, overigens nog steeds op vakantie, de taak de eerste punten dan toch maar in Scharendijke te behalen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 157